Çınar saldırısında flaş gelişme

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde teröristlerin bombalı saldırısı sonucu biri bebek, 2'si çocuk olmak üzere 5 kişinin hayatını kaybettiği ve bir polis memurunun şehit düştüğü olayla ilgili 2 kişi tutuklandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz tar

Çınar saldırısında flaş gelişme

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde teröristlerin bombalı saldırısı sonucu biri bebek, 2'si çocuk olmak üzere 5 kişinin hayatını kaybettiği ve bir polis memurunun şehit düştüğü olayla ilgili 2 kişi tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz tarafından yapılan açıklamada, Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2016/30 numaralı soruşturması kapsamında, patlayıcı yüklü araçla saldırı olayı ile ilgileri olduğu değerlendirilen İ.Ö. ve H.D. isimli iki şüphelinin 17 Ocak 2016 tarihinde Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ifadelerinin alındığı belirtildi. Açıklamada, "İfadeleri alınan şahısların sonra Türk Ceza Kanunu'nun 82/1.c (Yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürme) ve Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 (Silahlı terör örgütüne üye olma) maddeleri kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmaları talebi ile Çınar Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi" denildi.

TERÖRİSTLER KAPALI CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Soruşturmanın sürdüğünün belirtildiği olayla ilgili açıklamanın devamında şunlara yer verildi:

"Çınar Sulh Ceza Hakimliğinin 17 Ocak 2016 tarih ve 2016/2 sorgu numaralı sorgularının ardından şüpheliler İ.Ö. ve H.D. hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 82/1.c (Yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürme) ve Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 (Silahlı terör örgütüne üye olma) maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmalarına karar verilerek konumlarına uygun Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderilmişlerdir. Çınar Cumhuriyet Başsavcılığının 2016/30 numaralı soruşturması devam etmektedir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem