Çilioğlu'nun ölümü cinayet çıktı

Gökhan Çillioğlu, olay yeri fotoğraflarının ve mezardan çıkan bulguların, babası Albay Kazım Çillioğlu'nun bir cinayete kurban gittiğini gösterdiğini söyledi. Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu, 1994 yılında şüpheli bir şekilde hayatını

Çilioğlu'nun ölümü cinayet çıktı

Gökhan Çillioğlu, olay yeri fotoğraflarının ve mezardan çıkan bulguların, babası Albay Kazım Çillioğlu'nun bir cinayete kurban gittiğini gösterdiğini söyledi. Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu, 1994 yılında şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmiş, ancak intihar ettiği öne sürülmüştü.

 Yaptığı açıklamada Gökhan Çillioğlu, otopsi raporunu değerlendirmek için Malatya'da savcı ile görüştüğünü anımsattı. Otopsi raporunda 'sağ kaburgalarda iki kemiğin kırık, sol kürek kemiğinde delik olduğu, saçında arsenik bulunduğu'nun yazıldığını anlatan Çillioğlu, "Otopsi raporunda ortaya çıkan kemiklerdeki kırkları ve kürek kemiğindeki kırıkları ben fethi kabir (mezarın yeniden açılması) sırasında zaten görmüştüm. Ama arsenik, gözle görülemiyor. Onu bilmiyorum." dedi.

Olay yeri fotoğrafları ile otopsi sonuçların birleştirildiğinde konunun intihar değil cinayet olduğunu somut bir şekilde gösterdiğine işaret eden Çillioğlu, şunları söyledi: "Olayın ardından 1994 ile 1997 yılları arasında belirli kurumlara müracaatlarımız oldu, ancak netice alamamıştık. 2010 yılındaki referandum sonrası sivil yargının bizim dosyamıza da bakması bizi umutlandırdı. Müracaatımızı yaptık. Dosyamız Malatya Cumhuriyet Savcılığı'na geldi. Soruşturma ciddi şekilde sürdürülüyor. Bizim için olumlu gelişmeler var. Haklı olduğumuzu ispat ettiğimizi düşünüyorum. Çünkü olay yeri fotoğrafları ile fethi kabir sonrası mezardan çıkan bulguları birleştirdiğimizde konunun cinayet olduğu çok net ve açık görülmektedir şu anda. Devletin kurumlarının ciddi bir şekilde çalıştığını görüyorum. Umutluyuz, bekliyoruz sabırla. Sürecin devamını takip ediyoruz."

KAZIM ÇİLLİOĞLU DOSYASI

Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürütürken 1994 yılında lojmanında ölü bulunduktan sonra dış otopsisi yapılarak "intihar ettiği" sonucuna varılan Kazım Çillioğlu ile ilgili soruşturma dosyası, oğlu Gökhan Çillioğlu'nun müracaatı üzerine yeniden açılmıştı.

Gökhan Çillioğlu, 2010 yılı sonunda savcılığa başvurarak babasının suikast sonucu öldürüldüğünü ileri sürmüştü. Ailenin başvurusu üzerine Erzurum'a gönderilen dosya, savcılık incelemesinin ardından görevsizlik kararı verilerek Malatya'ya gönderilmişti.

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, olayın yaşandığı tarihte Tunceli Valisi olan Atıl Üzülgen ile çok sayıda kişinin ifadelerine başvurulmuştu. Çillioğlu'nun mezarı açılarak yapılan otopsisinde kaburga kemiklerinde kırık, kürek kemiğinde delik, saç diplerinde arsenik izine rastlanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler