Cik cik bakandır toydur diyorlar!

2B gelirlerinin yüzde 90'ını beklerken eline sadece yüzde 1 geçmesinden şikayet eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, "Maliye Bakanı yüzde 90 derken, yüzde 1'de olabilir diyor. Biz yüzde 90 hesabı yapıyorduk" dediÇevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Ba

Cik cik bakandır toydur diyorlar!

2B gelirlerinin yüzde 90'ını beklerken eline sadece yüzde 1 geçmesinden şikayet eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, "Maliye Bakanı yüzde 90 derken, yüzde 1'de olabilir diyor. Biz yüzde 90 hesabı yapıyorduk" dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın 2B hesabı yanlış çıktı. Son dönemde bakanlıığı bünyesinde hazırlanan yeni yasa taslağı ile en çok konuşulan isimlerden biri olan Bakan Bayraktar dün gazeteciler ile biraraya geldi. 2B gelirlerinin yüzde 90'a kadarının kentsel dönüşüme aktarılması düzenlenmesine rağmen kendilerine sadece yüzde 1 aktarıldığını anlatan Bayraktar, "Maliye beni saf buldu kandırdı" dedi.
 
Gelir artıracak tedbirler almaları gerektiğini dile getiren Bayraktar, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ilgili şikayetini esprili bir dille şöyle anlattı:
 
" 2B'den gelecek kısmın yüzde 90'ı verilecekti. Hadi 90 vermezsin 70 verirsin. Ama yüzde 1 olmaz. Maliye Bakanı (Mehmet Şimşek) yüzde 90'ına kadar derken yüzde 1'de olabilir diyor. Biz kaynak üretme yolları da arıyoruz. Biz yüzde 90 deyince sevindik. Hep yüzde 90 hesabı yapıyorduk. Biz safız, öyle deyince kandırdılar.".
 
DÖNER SERMAYEYE DE BOYNUNU UZATIYOR
 
İlave tedbirlerinin mutlaka olacağını söyleyen Bayraktar, bakanlığın döner sermayesinde yılda 5 milyon para toplandığını kaydederek, " İlave talebimiz olmaz olur mu olacak tabi. Kaynak üretmek için birtakım yollar arıyoruz. Bakanlığın döner sermayesinde yılda 5 milyon para toplanıyordu.
 
Biz onu 2012'de 230 milyona çıkardık. 2013'te iki katına çıkaracağız. Ama Maliye ona da boyunu uzatıyor. 'Gecekonduları, terörü besliyor. Bunları 2 yıl içinde dönüştürmemiz lazım' diyoruz" dedi.
 
Bakan Bayraktar, kentsel dönüşüm için şimdiye kadar 200 talep geldiğini, başarılı CHP belediyeler de olduğunu kaydederek, hangi belediye olursa olsun, kim hazırlığını yaptıysa ondan başlayacaklarını ifade etti.
 
CİK CİK BAKANDIR TOY'DUR DİYORLAR
 
Kentsel dönüşüme 'rantsal' dönüşüm eleştirilerine olan kızgınlığını da dile getiken Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayrkartar, yine de şevkinin hiç kırılmadığınıs öyledi. Bayraktar, "Olmazsa, en önce bırakıp gidecek kişi benim. Ben 11 yaşında balon sattım, 24 yaşında patron oldum. 'Baban nerede?' diyorlardı. Erdoğan Bayraktar benim diyordum. İktidarı alaşağı edelim diye kim var, yeni bakandır, cik cik bakandır, toydur, vurunca iyi toz çıkar diye. Bu olmaz ki. siyasette toyluğmuz var ama iş yapmada toyluğumuz yok" diye konuştu.
 
Birşey yapsam Başbakan beni bir milim korumaz
 
KC grupla ilgili sözlerinin çok eleştirildiğini belirten Bakan Bayraktar, " Kimse de 'helal olsun, şeffaf oldun' demedi. Saf saf geldi söyledi demediler; vurdular. Ben bu eleştirileri göze almıştım. Bu şirket, TOKİ'nin 105 milyarlık malını sattı. Hala aklıma geldikçe cinlerim tepeme çıkıyor. Şimdi ödüyorlar parayı, 38 milyona düştü. TOKİ ile 500 bin konut yaptım bir soruşturma açılmadı hakkımda. Bunu CHP takdir etmeli. Ben birşey yapsam Başbakan beni bir milim korumaz. Ben de kimseyi korumam, gözünün yaşına bakmam" dedi.
 
Boğaz için yoğun baskı var
 
İstanbul Boğazı'na imar çalışmaları olmadığını tekrar vurgulayan Bakan Bayraktar, buna karşın çokm fazla talep ve baskı olduğunu söyledi. Şu anda devlete 30 milyarlik kamulaştırma davası açıldığını söyleyen Bayraktar şunlaır söyledi:
 
"Vatandaş diyor ki 'ya yerimi kamulaştır ya yerimi ver.' Çok yoğun baskı var o nedenle. Ortada taslak dolaşıyor ama bize bir görüş sorma yok, bir imzamız yok. Kim hazırlamıştır ben ne bileyim. Adamlar, bakanlıktan bir memura bunun mevzusunu yapmıştır. Boğazda yalım var, mimarım var, böyle bir çalışma yaptık bir bak demiştir. Ne resmi, ne gayri resmi çalışmamız yok devlet olarak. İlerde ne olur çok baskı gelir. kamu menfaati düşünülür, tartmak lazım olayı."
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler