Çiftçiye 1 milyar TL destek geliyor

 ÇİFTÇİYE 1 MİLYAR TL DESTEK GELİYOR Tarım Bakanı Mehdi Eker, "7-8 gün içinde çiftçilerimize 1 milyar lira destek ödemesi yapılacak" dedi. TÜYAP Diyarbakır Fuar Merkezi'nde düzenlenen "5. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı"nda

Çiftçiye 1 milyar TL destek geliyor

 

ÇİFTÇİYE 1 MİLYAR TL DESTEK GELİYOR
 
Tarım Bakanı Mehdi Eker, "7-8 gün içinde çiftçilerimize 1 milyar lira destek ödemesi yapılacak" dedi.
 
TÜYAP Diyarbakır Fuar Merkezi'nde düzenlenen "5. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı"nda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Önümüzdeki 7-8 gün içinde çiftçilerimize 1 milyar lira destek ödemesi yapılacak" dedi.
 
Eker, "Maliye Bakanımız sağ olsun dün imzaladı. Bunun 300 milyon lirası hububat ve bakliyat prim desteği, 580 milyon lirası hayvancılık desteği, geri kalanı da kırsal kalkınma desteğidir" şeklinde konuştu.
 
Eker, bu yıl çiftçiye 9 milyar liranın üzerinde hibe desteği vereceklerini, yılın ilk 2 ayında bunun 2,5 milyar lirasını ödediklerini belirtti.
 
DİYARBAKIR'DAKİ YATIRIMLAR
 
Diyarbakır'da kurdukları Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu aracılığıyla girişimcilere hibe kredi verdiklerini anlatan Eker, 130 milyon lira tutarındaki bu projelerde kadın ve gençlere pozitif ayrımcılık yaptıklarını kaydetti.
 
İlde son iki yılda oluşturulan 26 et üretim tesisinde 241 kişinin istihdam edildiğini, bu tesislere 17 milyon 600 bin lira karşılıksız destek verdiklerini aktaran Eker, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni kalkındırmak ve diğer bölgelerle arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak için yatırım yapmak zorunda olduklarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler