Çiftçilere Ekipman Desteği

İlçenin Şanlıurfa karayolu üzerinde bulunan Sanayi tesisinde düzenlenen törende çiftçilere ekipman ve teşekkür belgeleri verildi. Törene Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necip Özgökçe ve çok sayıda çiftçi katıldı. Törend

Çiftçilere Ekipman Desteği
İlçenin Şanlıurfa karayolu üzerinde bulunan Sanayi tesisinde düzenlenen törende çiftçilere ekipman ve teşekkür belgeleri verildi.
 
Törene Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necip Özgökçe ve çok sayıda çiftçi katıldı. Törende konuşan Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, ilçede tarım ve hayvancılık üzerine ciddi bir üretim olduğunu ancak çiftçilerin devletin sağladığı hibelerden yeterli derecede faydalanamadığını belirtti. İlçede hayvancılığın ve tarımın modern alanlara taşınması için çiftçilerin de kendilerini geliştirmesi gerektiğini ifade eden Erkal, "Sadece elektrik masrafı bile pamuk üreticileri için ciddi bir sorun. Tarımın farklı alanlarına yönelmek gerekiyor ki çevre il ve ilçelerde bunun örneklerini görmek mümkün. Bugün burada makine ekipmanlarının hibe edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necip Özgökçe ise, amaçlarının tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak olduğunu kaydetti. Konuşmalarından ardından, 85 çiftçiye makine ekipmanları ve teşekkür belgeleri teslim edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler