Çiçek Sarkisyan'a bir laf dedi ki...

Çiçek'ten şok iddia: Katliamda o da vardı Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, vefatının 8. yılında anıldı. Gecede konuşan TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in iddiası anma törenine damgasını vurdu.Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliği, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Ha

Çiçek Sarkisyan'a bir laf dedi ki...

Çiçek'ten şok iddia: Katliamda o da vardı Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, vefatının 8. yılında anıldı. Gecede konuşan TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in iddiası anma törenine damgasını vurdu.

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliği, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in vefatının 8. yılı dolayısıyla anma gecesi düzenledi.

Geceye, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katıldı.
Çiçek, gecede yaptığı konuşmada, Azerbaycan'ın bugün en önemli sorununun, topraklarının beşte birinin Ermeniler tarafından işgal altında tutulması olduğunu belirterek, Ermenistan'ın işgal altında tuttuğu topraklardaki doğal kaynakları tahrip ederek, bir başka insanlık suçu işlediğini kaydetti.

Sarkisyan da katıldı Ermenistan'ın sürekli tekrarladığı "soykırım" iddiasıyla Türkiye'yi suçlamasının manidar olduğunu dile getiren Çiçek, "Oysa yakın tarihin en büyük katliamlarından biri dünyanın gözleri önünde 1992 yılında Hocalı'da yapılmıştır. O katliama bugün Ermenistan Devlet Başkanlığı görevini yürüten Sarkisyan da katılmıştır" dedi.

Türkiye'nin Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün tesis edilmesi için her türlü katkıyı vermeye devam edeceğini belirten Çiçek, şunları kaydetti: ''Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'ın haklarının korunması bizim dış politika önceliklerimiz arasındadır. Dağlık Karabağ sorunu Kafkaslar'daki barış ve istikrarı tehdit eden en önemli sorundur. Bu konuyla ilgili bütün devletleri ve uluslararası kuruluşları Ermenilerin haksız işgalini sona erdirmeye davet ediyoruz. Ermenistan-Türkiye ilişkilerinin normale dönmesinin olmazsa olmaz şartı Azerbaycan topraklarındaki işgalin kesinlikle sona ermesidir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem