Chrome'u çökerten 16 karakter!

Chrome, çıktığı günden beri yükselişini sürdürüyor. İlk zamanlarda hızıyla ilgi çeken Google'ın web tarayıcısı, bugün Android'li cihazlarla varsayılan tarayıcı olarak geliyor ve pazar payının güçlenmesinde bunun da katkısı var. Tarayıcıyı kullananların sa

Chrome'u çökerten 16 karakter!

Chrome, çıktığı günden beri yükselişini sürdürüyor. İlk zamanlarda hızıyla ilgi çeken Google'ın web tarayıcısı, bugün Android'li cihazlarla varsayılan tarayıcı olarak geliyor ve pazar payının güçlenmesinde bunun da katkısı var.

Tarayıcıyı kullananların sayısının milyonları geçmesi, derinlerde kalan hataların bile bulunabilmesi anlamına geliyor. Andris Atteka tarafından yeni keşfedilen veVentureBeat'in paylaştığı hata ise Chrome'un 16 karakterlik bir URL ile kilitlenmesine olanak tanıyor. Aşağıdaki zararsız görünümlü satır, Chrome'u çökertebiliyor:

http://a/%%30%30

Bu bağlantı, bir web sayfasında hyperlink olarak kullanıldığında, Chrome'un kilitlenmesi için fareyi bağlantının üzerine götürmeniz yeterli oluyor. Hata, bilindiği kadarıyla beraberinde herhangi bir güvenlik açığı getirmiyor. Bu yüzden hatayı kullanan bir saldırgan, canınızı biraz sıkmaktan öteye gidemeyecek gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler