CHP'nin küskünleri sert konuştu!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Yeni CHP' dediği liste için tasfiye edilen eski CHP'liler çok sert konuştu. Paralı lejyonerlerle liste olmaz Berhan Şimşek: CHP, lejyoner anlayışla parası olanların siyaset yapacağı bir yer değildir. Parası olanlar yapmasın demiyor

CHP'nin küskünleri sert konuştu!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Yeni CHP' dediği liste için tasfiye edilen eski CHP'liler çok sert konuştu.

Paralı lejyonerlerle liste olmaz

Berhan Şimşek: CHP, lejyoner anlayışla parası olanların siyaset yapacağı bir yer değildir. Parası olanlar yapmasın demiyoruz. Ancak bazıları para karşılığı lejyonerlik yapıyor. Paralı lejyonerlerin siyaset yaptığı toplama liste olmaz. Devrimin ve direnişin partisinin örgütü, listelerde yer almamış. Değişim ve devrim anlayışı içerisinde yola çıktık. Anlaşılıyor ki listelerde devrimi bir tarafa bıraktık, değişimci bir anlayışı ortaya koyduk. Deniz Gezmiş'lerin idamlarına el kaldıran anlayıştaki arkadaşları, CHP listelerinde görmeyi doğru bulmuyorum.

Bunların hiçbiri yokken CHP'liydim

Şahin Mengü: Partiyi gençleştirmişler mi? Çok mutlu oldum. Partiye kırgınlık olmaz, kişilere kırgınlık olur. Bunların hiçbiri yokken ben CHP'liydim. Bunlar başka yerde gezerken ben CHP'liydim. Bu, bir tasfiyedir. Önder Sav ve ekibi de Deniz Baykal'ın ekibi de tasfiye edildi. Eskiyle bağları kopartmak istiyorlar. CHP Genel Başkanı etnik kökenle ilgili eleştiri yapanlara 'alçaklar' demiş. Hiçbir CHP'liye alçak deme kimsenin haddine değildir.

Partinin yolunu bilmeyenler aday

Algan Hacaloğlu: Adayların bazılarının ilçe binalarının yolunu bilmediğini düşünüyorum. Gitseler, kaybolurlar. Çok kritik bir seçim öncesinde böyle bir listeyle büyük risk alınmıştır. CHP'nin hem Kemalist hem sosyal demokrat çizgideki politikaları konusunda kendileriyle özdeşleşmemiş olan çok sayıda adayın bulunduğunu görüyorum. Gerçekten risk üstlenilmiş. İstanbul 1. bölgede birinci parti olmazsak çok yazık olacak.

Büyük illerde de ön seçim olmalıydı

Nurettin Sözen: Sürekli sağ görüşlü insanlar partiye transfer edildi. Mehmet Haberal, Sinan Aygün ve Turhan Tayan'ın adaylıkları partinin kültürünün kaybolduğuna işaret. Oy alabileceklerini sanıyorlar bu isimlerden. Ama doğru bir yolda değiller. İdeolojik olarak da parti kültürü kayboluyor. Büyük şehirlerde ön seçim yapılsa bu sorunlar olmazdı. İstanbul'da bu projeyi hayata geçiremeyecekleri için ön seçim yapmadılar. Aday listesi, tasfiye operasyonunun göstergesidir.

Sonuna kadar tasfiye

İnal Batu: Listeyi 'sonuna kadar tasfiye' olarak görüyorum. Kılıçdaroğlu, koyduğu çıtanın altında kalması durumunda kendisine 'Partinin emekçilerini tasfiye ettin, cezanı çek' denilecek. Listenin örgüte bakmayan çok yönü var. PM'de, MYK'da CHP geleneğinden gelen isimler sıfıra yakın. Böyle bir heyetin örgütle sağlıklı ilişkiler kurması çok zor olduğu için aday seçimi de bu şekilde gerçekleşmiş oldu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem