CHP'nin başına mı geçecek?

CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönetiminden rahatsız olan bazı çevrelerin bulunmasıyla bir süredir devam eden "Mustafa Sarıgül CHP'nin başına geçecek" tartışmalarında yeni bir isim gündeme geldi. Son dönem yaptığı çıkışla dikkatleri üzerine çe

CHP'nin başına mı geçecek?

CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönetiminden rahatsız olan bazı çevrelerin bulunmasıyla bir süredir devam eden "Mustafa Sarıgül CHP'nin başına geçecek" tartışmalarında yeni bir isim gündeme geldi. Son dönem yaptığı çıkışla dikkatleri üzerine çeken Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP kulislerinin ana gündemini oluşturuyor.

Vatan'dan Kıvanç El'in haberine göre, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından yargı ile iktidar arasında başlayan kriz Ergenekon ve Balyoz davaları başta olmak Özel Yetkili mahkemelerde görülen davalarla ilgili yeniden yargılamayı gündeme getirirken son dönemin öne çıkan isimlerinden Metin Feyzioğlu CHP kulislerinin de ana gündemi oldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah ve Başbakan Erdoğan ile görüşerek yeniden yargılamaya ilişkin çalışma yapılması için görüşmelerde bulunan ve hükümet ile ortak çalışma yapan Feyzioğlu, CHP kulislerini de hareketlendirdi.

KULİSLERİN ANA GÜNDEMİ

Önceki akşam Feyzioğlu, "CHP Genel Başkanı olmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna "Bu benim için büyük onurdur. Ancak ben Barolar Birliği'nin teknik direktörüyüm ve zirveye koşuyoruz. Şu anda Barolar Birliği'ni düşünüyorum" yanıtı verdi.

CHP kulislerinde Feyzioğlu'nun son dönemde ön plana çıkmasının "Planlı ve bilerek yapıldığı ve Feyzioğlu'nun CHP'de siyasete hazırlandığı şeklinde" yorumlanırken Feyzioğlu'nun Önder Sav'a yakın bir isim olmasının da siyasette ön plana çıkarılmasında etkili olduğu değerlendirmesi yapıldı.

YEREL SEÇİMLER KRİTİK

Yerel seçimlerde ciddi bir başarı bekleyen CHP'de hedefe kilitlenilirken CHP'nin oyunun yükseltmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu nedenle bir liderlik tartışması yaşanmayacağı da CHP'de konuşulan konular arasında. Ancak Önder Sav ve CHP'de muhalif kanat olası bir başarısızlık ihtimalinde Feyzioğlu planını da devreye sokmaya hazırlanıyor. CHP'de parti yönetimine yakın kanatlar ise, "CHP yerel ve genel seçimlerde gücünü artıracak CHP'de kimse Kılıçdaroğlu'nun liderliğini tartışamaz" yorumunu yapıyor.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün de CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu sonrası dönem için liderlik tartışmalarında adı geçerken Sarıgül'e örgütün sıcak bakmamasına karşın Metin Feyzioğlu'na örgütün sıcak bakması ve sevmesi de kulislerde konuşulan diğer bir konu. Feyzioğlu, CHP Parti Meclisi'ne BYKP Kontenjanından girmiş ve en yüksek oyu alarak seçilmişti. Örgütün sevdiği isimlerden olan Feyzioğlu CHP'li eski bakanlardan Turhan Feyzioğlu'nun da torunu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler