CHP'liler Erdoğan'a dava açacak!

CHP, PAZAR GÜNÜ İZMİR'DE MİTİNG DÜZENLİYORCHP parti sözcüsü Birgül Ayman Güler MYK toplantısı sonrasında kameralar karşısına geçti.Cezaevinde bulunan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın cezaevindeki 1000. gün olan Pazar günü Genel Başkan Kemal Kılıçd

CHP'liler Erdoğan'a dava açacak!

CHP, PAZAR GÜNÜ İZMİR'DE MİTİNG DÜZENLİYOR

CHP parti sözcüsü Birgül Ayman Güler MYK toplantısı sonrasında kameralar karşısına geçti.

Cezaevinde bulunan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın cezaevindeki 1000. gün olan Pazar günü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı bir miting düzenleyeceklerini söyleyen Güler şöyle konuştu:

" 4 Aralık 2011 Pazar günü saat 13.00'de İzmir'deyiz. İzmir'de Cumhuriyet, Demokrasi ve Özgürlük mitingindeyiz. Bu mitingde asıl olarak Çarşamba günü iddianamesiz, suçsuz 1000. gününü dolduran Mustafa Balbay temelinde hakları talep edeceğiz. Mustafa Balbay biliyorsunuz 30 Kasım'da Tutukluluk süresinin bininci gününü dolduracak. Bu demokrasi ayıbını gücümüz yettiği ölçüde dile getirdik. Artık uluslararası dünyada, Türkiye'de yaşanan haksızlığı gördü. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi yargıçları Türkiye'de bu uzun tutukluluk sürelerinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihatlarına aykırı düştüğü açıklamalarını yaptı. PES Toplantısında ve AB Komisyonu üyeleriyle yapılan görüşmelerde bu uygulamaların kabul edilemeyecek çok açık olarak dile getirildi.

Şimdi artık Türkiye'nin utancına dönmüş olan bu durumu ortadan kaldırmak üzere bir kez daha sesimizi İzmir'de 4 Aralık 2011 Pazar günü bir araya gelerek yükselteceğiz.

Cumhuriyet-Demokrasi ve Özgürlük talebinde bulunacağız. Mustafa Balbay temsilcidir. Mustafa Balbay Türkiye'de yargı alanında yaşanan adaletsizliğin temsilcisidir. Çok sayıda tutuklu milletvekilinin temsilcisidir. Çok sayıda tutuklu gazetecinin temsilcisidir. Aynı zamanda 22 Kasım günü İzmir'de yaşadığımız gibi ne yazık ki, neyle suçlandıklarını bilmeden hapiste tutulmaya devam edilen üst düzey belediyecilerin temsilcisidir.

Biz Mustafa Balbay'ın bininci gününün utancında AKP iktidarının Türkiye'deki bu bozuk karnesini bir kez daha haykıracağız."

"CHP'Lİ BELEDİYELER BAŞBAKAN'A TEK TEK DAVA AÇACAK"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li belediyelerin Alman Vakıflarından yardım aldığına yönelik açıklamalarını hatırlatan CHP'li Güler, pazartesi gününden itibaren belediyelerin tek tek Başbakan Erdoğan'ı dava açağını ifade etti. Birgül Ayman Güler şunları söyledi:

"Cuma günü son adımını yaşadığımız belediye başkanlarımıza dönük Sayın Başbakanın suçlamaları. Biliyorsunuz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan CHP'li belediyelerin Alman Vakıflarından aldıkları kaynakları müteahhitler eliyle PKK'ya aktardıkları suçlamasında bulunmuştu. Bu haksız değerlendirmeyi hemen açıklamasını talep ederek gündemde tutmuştuk. Açıklama gelmedi. O zaman Başbakan hakkında bir gensoru verdik. Gensorumuz parlamentoda TRT Meclis televizyonunun artık yayın yapmadığı saat 19.00'dan sonraya ve bir başka partinin Sayın Beşir Atalay hakkında verdiği gensoruyla birleştirilerek görüştürülmek istendi. Buna protesto olmak üzere gensorumuzu geri çekmiştik. Bir başka toplantıda burada bu gerçeği sizlere açıklamıştım. Gensorumuzu sonra gene verdik. Ama yine bir kurnazlıkla karşılaştık. Bildiğiniz gibi TBMM Genel Kurulu Cuma günleri toplanmaz. Gensorunun görüşülmesi Cuma gününe yerleştirildi. Yine de orada hazır bulunduk. Ama Sayın Başbakan gelmedi. Onun adına açıklama yapan kişilerde hangi CHP'li belediyeler, hangi müteahhitler eliyle hangi kredileri dağıttılar sorumuza hiç cevap vermediler. Bizim sorumuz hala açıkta ve gördüğümüz şey karşımızda meclis kaçkınlığı. Sayın Başbakanın kendisi hakkında verilmiş bir gensoruya cevap vermek üzere yüce meclise gelmemesi, görevlendirdiği kişilerinde konuyla ilgili olarak hiçbir açıklama yapmaması ileri sürülen sözlerin iftira olduğunun kanıtıdır.

Şimdi biz açıklamayı hala talep ediyoruz. Ama anlaşılıyor ki, TBMM'nin yüce salonu yeterli değil bu açıklamayı almaya. Bizim tüm belediyelerimiz tek tek Sayın Başbakan hakkında tazminat talebiyle davalarını Pazartesiden itibaren açmaya başlıyorlar."

KILIÇDAROĞLU'NUN BRÜKSEL GEZİSİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Brüksel gezisini değerlendiren Güler, Avrupa Sosyalistler Birliği ile ortak bir çalışmaya imza atacaklarına dikkat çekerken, bu çalışmanın uzun tutuklama süreleri ve basın özgürlüğü gibi konuları kapsayacağını söyledi. Birgül Ayman Güler, basına yansıyan Kılıçdaroğlu ile Norveç Savunma Bakanı arasında tartışma yaşandığına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve bununla ilgili her iki taraftan da açıklama yapıldığını söyledi. CHP'li Güler sözlerini şöyle sürdürdü:

"PES ve CHP ortak bir çalışma yapma kararı verdi. Bu ortak çalışmanın en temel sonucu bir ortak açıklama olacak. Ortak açıklama yapma tutuklu milletvekilleri, tutuklu gazeteciler, çok uzun tutukluluk süreleri, basın özgürlüğü bakımından Türkiye’nin son derece kırık olan notu temel olmak üzere temel hak ve özgürlükler problemi üzerine inşa olacak bir çalışmanın açıklaması.

İkinci olarak da AB komisyonuyla CHP’nin daha düzenli ve sürekli bir iletişim mekanizması oluşturması kararıdır. AB’nin genişleme ve komşuluk politikalarından sorumlu komiseri tarafından yapılan açıklamayla bu Brüksel’de ayrıca karşı taraf ağzından da dile getirilmiş hedeflerden biridir. Bu çalışmalara AB komisyonuyla ortak çalışmalara Ocak ayından itibaren başlanacak."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem