CHP'li vekillere komisyon kararı!

Emekli vekillerin maaşlarına yapılan zamda imzası bulunan CHP'li iki milletvekilinin durumuna 3 kişilik komisyon karar verecek.

CHP'li vekillere komisyon kararı!

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, milletvekillerinin emekli maaşlarında yapılan düzenlemede katıldıkları önergenin yeni ve eski milletvekilleri arasındaki maaş farkının giderilmesine ilişkin olduğunu belirterek, "Hala bu konunun gündemde tutulmasını anlayamıyorum. Peki bu çalışmayı yapanlar ve kabul oyu kullananlar kimler, bunu sorgulamak lazım. Neden bu konu irdelenmiyor. Ben kişisel olarak ve CHP kurumsal olarak ret oyu vererek karşı duruşunu net olarak sergilemiştir ve karşı koymaya da devam edecektir" dedi.

CHP Grup Başkanvekilleri Emine Ülker Tarhan, milletvekili maaşlarıyla ilgili düzenlemeye ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. CHP'nin bu düzenlemeye ret oyu verdiğini söyleyen Tarhan, ''Hala bu konunun gündemde tutulmasını anlayamıyorum.

Peki bu çalışmayı yapanlar ve kabul oyu kullananlar kimler, bunu sorgulamak lazım. Neden bu konu irdelenmiyor. Ben kişisel olarak ve CHP kurumsal olarak ret oyu vererek karşı duruşunu net olarak sergilemiştir ve karşı koymaya da devam edecektir. Yasalaşma sürecini dikkatle takip ediyoruz'' diye konuştu.

''CHP'nin böyle bir gece yarısı önergesine katıldığına şaşırmak hakkınız ve bunu olumlu bir şey olarak değerlendiriyorum'' diyen Tarhan, çünkü CHP'nin böyle olumsuz bir çalışmanın içinde olmasının kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Gece yarısı önergesine destek vermeyerek CHP'nin haysiyetli bir duruş sergilediğini kaydeden Tarhan, ''Tutanaklarda yer alan, katıldığımızı belirttiğimiz önerge 5. maddeye ilişkin olup, bir nevi intibak, yani yeni ve eski milletvekilleri arasındaki maaş farkının giderilmesine ilişkindir'' dedi.

Fahiş bir artış yaratan önerge geldiğinde yeni bir madde ihdası olduğundan komisyona üye vermediklerini, salonu terk ettiklerini ve bir kişi hariç bütün milletvekillerinin ret oyu kullandığını belirten Tarhan, kendisinin de ret oyu kullandığına ilişkin pusulayı gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem