CHP'li vekiller Uludere yolcusu

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Ordu Milletvekili İdris Yıldız ve Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'den oluşan heyet bugün Uludere'nin Gülyazı Köy

CHP'li vekiller Uludere yolcusu

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Ordu Milletvekili İdris Yıldız ve Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'den oluşan heyet bugün Uludere'nin Gülyazı Köyü'ne gidecek.

Yazılı bir açıklama yapa Hasan Ören, CHP'li 6 milletvekilinin Uludere'de 35 yurttaşın hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirildiğini belirterek, şöyle dedi:

"Genel Başkanımızın taziye sırasında ifade ettiği gibi; 35 yurttaşımızın savaş uçaklarından atılan bombalarla hayatını kaybetmesi kolay affedilecek bir olay değildir. CHP olarak, bu olaya gerekli hassasiyet gösterilecek ve olayın örtbas edilmesine izin verilmeyecektir. Yaşanan facianın aydınlatılması ve sorumluların ortaya çıkarılması için bu olay sonuna kadar tarafımızdan takip edilecektir. Bu amaçla görevlendirilen milletvekilleri olarak 1 Ocak Pazar Şırnak'ta olacağız."

CHP heyeti olarak, 2 Ocak Pazartesi günü sabahında Uludere'nin Gülyazı Köyü'nde olacaklarını ifade eden Ören, şöyle dedi:

"Hayatını kaybedenlerin yakınları ile görüşerek Gülyazı köylülerini dinleyecek, yaşanan talihsiz olay hakkında incelemelerde bulunacak vatandaşlardan ve yetkililerden bilgi alacağız.

Yaşanan acı, hepimizin acısıdır, halkımızın acısını paylaşarak yakınlarını kaybeden ailelerin yanında olacağız. Bu nedenle TBMM'de ve her platformda yaşanan acı olayın aydınlatılması için 35 yurttaşımızın haksız yere hayatlarını kaybetmesinin sonuna kadar takipçisi olacağız."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem