CHP'li Tezcan'dan şok iddia

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek'in İzmir Cumhuriyet Başsavcısını soruşturmanın durdurulması ve soruşturmanın yapılmaması için tehdit ettiğini iddia etti. Tezcan, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Adalet B

CHP'li Tezcan'dan şok iddia
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek'in İzmir Cumhuriyet Başsavcısını soruşturmanın durdurulması ve soruşturmanın yapılmaması için tehdit ettiğini iddia etti.
 
Tezcan, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek'in bazı başsavcıların görev yerinin değiştirilmesini istediğini iddia ederek, "Bugün ilk defa basına düşmeyen bir konuyu sizinle paylaşıyorum. HSYK'ye gelen bir evrak tehdidin çok çarpıcı ve çok açık bir örneği. İktidarın bu soruşturmayı kapatmak için nelere tevessül ettiğinin ve bu kanunun arka planında neler yatığının çok açık bir göstergesi. Adalet Bakanılğı Müsteşarı Kenan İpek göreve gelir gelmez ilk işi HSYK ile toplantı yapmak olmuştur. Bu toplantıda Adana ve İzmir Cumhuriyet Başsavcısı, Zekeriya Öz, Celal Kara, Muhammer Akkaş ve Fikret Seçen olmak üzere 6 tane savcının görev yerinin değiştirilmesini talep etmiştir. İstanbul'daki soruşturmaları biliyoruz. Adana'daki olayı da o olayı da biliyoruz, o tarihte İzmir soruşturma basına düşmemiş, belli ki bakanlık müsteşarı göreve gelir gelmez İzmir'deki soruşturmadan haberi olmuş ve İzmir'deki soruşturmayı engellemek için özel bir çaba içerisine girmiştir" dedi.
 
Tezcan, sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir Cumhuriyet Başsavcısını arayarak tehdit etmiştir. Soruşturmanın durdurulması ve soruşturmanın yapılmaması için açıkça tehdit etmiştir. Bu tehditle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tutanak tutmuş ve suç duyurusunda bulunmuş ve dün itibariyle HSYK 'ya gelmiştir. Bir müsteşar düşünün ki soruşturmayı yürüten bir savcıya telkin ve ricada bulunmayı, doğrudan doğruya soruşturmayı durdurması için tehdit ediyor. Türkiye’nin geldiği durum budur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler