CHP’li Tekin'den şok iddia

CHP Ge­nel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Gür­sel Te­kin, Baş­ba­kan Re­cep Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın ma­kam odasında din­le­me ci­ha­zı bu­lun­du­ğu yö­nün­de bil­gi al­dık­la­rı­nı söy­le­di. Te­kin, Başbakan Er­do­ğa­n’­a “Ma­ka­mın­da din­le­me ci­ha­zı bu­lun­du

CHP’li Tekin'den şok iddia

CHP Ge­nel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Gür­sel Te­kin, Baş­ba­kan Re­cep Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın ma­kam odasında din­le­me ci­ha­zı bu­lun­du­ğu yö­nün­de bil­gi al­dık­la­rı­nı söy­le­di. Te­kin, Başbakan Er­do­ğa­n’­a “Ma­ka­mın­da din­le­me ci­ha­zı bu­lun­du mu? Se­ni kim din­li­yor?” di­ye sor­du. 

Te­kin, çarpıcı açık­la­malarda bu­lun­du. Te­kin yak­la­şık bir ay ka­dar ön­ce Baş­ba­kan Re­cep Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın özel­lik­le Meclis’­te­ki ma­kam oda­sı­nın ade­ta ta­lan edil­di­ği­ni an­lat­tı. İş­te o id­di­alar:

Dö­şe­me­ler sö­kül­dü

Tadilat adı al­tın­da, kül­tür var­lı­ğı ol­du­ğu için sö­kül­me­si sa­kın­ca­lı olan bü­tün yer dö­şe­me­le­rinin sö­kü­le­rek odada din­le­me ci­ha­zı aran­dı­ğı du­yum­la­rı­nı al­dık.

Makam odasının ta­ba­nın­da­ki ah­şap ya­pı­la­rı, du­var ay­dın­lat­ma­la­rı bi­le tamamen sö­kül­dü. Tüm re­sim­le­rin çer­çe­ve­le­ri, sak­sı­la­ra ka­dar el­den ge­çi­ril­di. Fo­toğ­raf çe­kil­me­si ya­sak ol­du­ğu için gö­rün­tü­le­te­me­dik.

Madem ta­mi­rat­tı bu gö­re­vi ne­den Baş­ba­kan­lık ko­ru­ma­la­rı yap­tı. Eğer ta­di­lat ise dev­le­tin po­li­si­ne bu işi yap­tır­mak­tan utan­mı­yor mu?

Her­ke­sin din­len­di­ği bir ül­ke­de bu kor­ku eğer Baş­ba­ka­n’­a ka­dar var­mış­sa du­rum bir hayli va­him de­mek­tir.

Başbakan’ın düz­gün kul­lan­ma­dı­ğı Mecli­s’­te­ki ma­ka­mın­da iki adet din­le­me ci­ha­zı bu­lun­du­ğu du­yum­la­rı­nı al­dık. Son­ra­ki sü­reç­te beş yıl­dır ya­nın­dan ayır­ma­dı­ğı Baş­ba­kan­lık Ko­ru­ma Dai­re Baş­ka­nı Meh­met Yük­sel ile Ko­ru­ma Mü­dü­rü Ze­ki Bu­lut gö­rev­le­ri­ni dev­ret­ti.

Erdoğan ne­den yanından bir an olsun ay­rıl­ma­yan yakın ko­ru­ma­la­rı­nı ta­ma­men de­ğiş­tir­me ih­ti­ya­cı duy­du?

Buradan Baş­ba­kan Er­do­ğa­n’­a so­ru­yo­rum: Ma­ka­mından din­le­me ci­ha­zı çık­tı mı? Se­ni kim din­li­yor? Han­gi is­tih­ba­rat bi­rim­le­ri pe­şin­de?

ABD gü­düm­lü po­li­ti­kan ya­kın­dan mı ta­kip edi­li­yor? Ma­ka­mına ka­dar gi­rip kim din­le­me ci­ha­zı yer­leş­tir­di? Bu din­le­me­le­re makamındaki han­gi giz­li top­lan­tı­lar ta­kıl­dı?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem