CHP'li aday: Atatürk beni uyardı

CHP Rize Belediye Başkan adayı İnşaat Yüksek Mühendisi Dr. Mine Orhon, aday tanıtım toplantısında konuşma yaptığı sırada arkasındaki duvarda asılı bulunan Atatürk tablosu yerinden çıkıp düştü."Atatürk beni uyardı, haklı" diyen Orhon, "Atatürk'ün Türk kadı

CHP'li aday: Atatürk beni uyardı

CHP Rize Belediye Başkan adayı İnşaat Yüksek Mühendisi Dr. Mine Orhon, aday tanıtım toplantısında konuşma yaptığı sırada arkasındaki duvarda asılı bulunan Atatürk tablosu yerinden çıkıp düştü.

"Atatürk beni uyardı, haklı" diyen Orhon, "Atatürk'ün Türk kadınına verdiği seçme ve seçilme hakkının kıymetini bilmemiz lazım" diye konuştu.

CHP Rize Merkez İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısına CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya ile partiler katıldı.

Burada konuşan CHP Rize Belediye Başkan adayı Dr. Mine Orhon, Rize'nin insanına ve doğasına yakışır bir kentsel gelişim gösteremediğini söyledi. Orhon, "Rize iki başbakan, bir Tarkan ve siyaset adamları ile çok değerli işadamları yetiştirmiş bir şehir. Ama onların hiçbiri burada kalmamış, hepsini ihraç etmişiz. Şimdi, 'Neden ithal bir başkan adayı?' diye kaygılanacağımıza, 'Bu değerli insanlarımız niye buradan kaçıyorlar?' diye düşünmeliyiz. Rize'nin doğasına ve insanına yakışır bir kentsel gelişim uygulanamadığı için aday oldum. Geleneklerine ve kendi yapısına sadık kalarak bu gelişmeyi yaratmalıyız. Bunu başarabileceğime inanıyorum" dedi.

'ATATÜRK BENİ UYARDI'

Konuşma yaptığı sırada arkasındaki duvarda asılı bulunan Atatürk tablosunun düşmesi üzerine Mine Orhon, "Atatürk beni uyardı, haklı" dedi. Orhon, "Kadınlara seçme ve seçilme hakkını Avrupa 'daki birçok ülkeden önce Türk kadınlarına veren Mustafa Kemal Atatürk'tür. Bu hakkımızı Türk kadını olarak sonuna kadar kullanmamız gerekiyor. Bu hakkı çok kolay elde ettiğimiz için kıymetini pek bilmiyoruz" diye konuştu. Orhon, partili kadınlardan büyük alkış aldı.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler