CHP'den sürpriz erken seçim kararı !

İstanbul merkezli operasyonu, Genel Merkez'de oluşturduğu “kriz masası”yla izleyen CHP, yıllardır sık sık dile getirdiği “erken seçim” talebinden vazgeçti. Hükümete “seçim kararı alın” baskısı yapmayı doğru bulmayan ana muhalefet kulislerinde “Süreç bu şe

CHP'den sürpriz erken seçim kararı !

İstanbul merkezli operasyonu, Genel Merkez'de oluşturduğu “kriz masası”yla izleyen CHP, yıllardır sık sık dile getirdiği “erken seçim” talebinden vazgeçti. Hükümete “seçim kararı alın” baskısı yapmayı doğru bulmayan ana muhalefet kulislerinde “Süreç bu şekilde devam ederse Hükümet ve AK Parti erimeye de devam eder. Biz neden erimeyi durdurmak için erken seçim isteyelim. Hükümet kendi karar versin” yorumları yapılıyor. TBMM'de de AK Parti'nin çoğunluğu bulunduğuna işaret eden CHP'liler, “Bizim erken seçim istememiz bir anlam ifade etmez. Zaten Meclis'te muhalefetin çoğunluğu yok. Her durumda bir erken seçim kararı alınacaksa bu kararı AK Parti ve hükümet alacak” diyor.

Kulislere yansıyan bu iddiayı, önceki gün bir televizyon programına katılan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözleri de doğruladı. Seçim telaffuz edilirse herhangi bir itirazlarının olmayacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, “ancak erken seçim bizim talebimizle olmayacak” dedi.

Öte yandan CHP, adı operasyona karışan ve sonrasında istifa eden bakanlarla ilgili Meclis Soruşturma önergesi verilmesi konusunda acele etmeyip AK Parti'nin tavrını bekleyecek. Bakanların istifasının yeterli olmadığını düşünen CHP, soruşturmalara konu olan iddiaların araştırılması için TBMM'de Meclis Soruşturma Komisyonları kurulması gerektiğini düşünüyor. CHP, makul bir sürede AK Parti'nin bu konuda bir girişimde bulunmaması halinde TBMM'ye soruşturma önergeleri vermeyi planlıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem