CHP'den önerge: Belediye Başkanları!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM’ye verdiği önergede tüm Türkiye’deki belediye başkanlarıyla ilgili iddiaların araştırılmasını istedi.Önergede “Belediye başkanlarının göreve gelişlerinden bugüne mal varlıklarındaki artışın incelenmesi gerekme

CHP'den önerge: Belediye Başkanları!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM’ye verdiği önergede tüm Türkiye’deki belediye başkanlarıyla ilgili iddiaların araştırılmasını istedi.

Önergede “Belediye başkanlarının göreve gelişlerinden bugüne mal varlıklarındaki artışın incelenmesi gerekmektedir” ifadesi yer aldı.

CHP, Ataşehir ve Beşiktaş belediyeleri ve Türkiye’deki bütün belediye başkanlarıyla ilgili iddiaların araştırılması için TBMM Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi.

Önergede, “TBMM çatısı altında gerçekten adil ve dürüst biçimde, tüm Türkiye’deki belediye başkanlarının göreve gelişlerinden bugüne mal varlıklarındaki artışın incelenmesi gerekmektedir” denildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan önergede şu ifadelere yer verildi:

HAKSIZ YAYINLAR: Çeşitli basın organlarının bilinçli haberleri ile belediye başkanlarının usulsüzlük yaptığı, haksız kazanç sağladığı ve mal varlıklarına ilişkin artışın haksız olduğuna dönük yayınlar yapılmaktadır. Bugüne değin Cumhuriyet Savcıları ve İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından konuyla ilgili araştırma ve soruşturma yürütülmemiştir.

TEREDDÜT ETMİYOR: İçişleri Bakanlığı, söz konusu CHP’li belediyeler olduğu zaman soruşturma izni vermekte tereddüt etmemekte ve bakanlık yetkilileri en fazla mesaiyi CHP’li belediyelerde yapmaktadırlar.

TBMM İNCELESİN: Bu durum kamu vicdanını ve toplumsal adalet anlayışını zedelemektedir. İktidar veya muhalefet, hangi partiye mensup olursa olsun belediyelerin kamu kaynaklarını kullanırken hak ve hukuktan ayrılmamasından emin olması gerekmektedir. Bu nedenle kamuoyunda gazeteler üzerinden yürütülen kampanyalar ile değil, TBMM çatısı altında, gerçekten adil ve dürüst biçimde tüm Türkiye’deki belediye başkanlarının göreve gelişlerinden bugüne mal varlıklarındaki artışın incelenmesi gerekmektedir.

KOMİSYON KURULSUN: Bu nedenlerle belediye başkanlarının mal varlıklarının incelenerek mal varlıklarında usulsüz artış olup olmadığının araştı- rılması için Anayasanın 98. ve TBMM İçtüzüğü’nün 104. ve 105. maddelerine göre Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını arz ve teklif ederiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem