CHP’den ’’olağanüstü’’ başvuru

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, YSK’ya yapılan olağanüstü başvuruya ilişkin, “Dilekçenin eki çok. 11 sayfa, 6 bin 240 tane tutanağın hatasından bahsediyoruz. Bunların büyük çoğunluğu incelenecek ve seçime etki edenlerini toplayac

CHP’den ’’olağanüstü’’ başvuru

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, YSK’ya yapılan olağanüstü başvuruya ilişkin, “Dilekçenin eki çok. 11 sayfa, 6 bin 240 tane tutanağın hatasından bahsediyoruz. Bunların büyük çoğunluğu incelenecek ve seçime etki edenlerini toplayacaklar. Ona göre bir karar verecekler. Artık sonucu bekleyeceğiz” dedi.

CHP, Ankara seçimlerinin iptali için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu. CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yavaş, YSK’ya yaptıkları başvurunun ardından, “Dilekçemizi verdik. Artık bundan sonra yasal prosedür başlamış oldu. YSK’nın kararını bekliyoruz. Yapacak başka bir şeyimiz kalmadı” diye konuştu.

İl Başkanlığı’nın YSK’ya yaptığı başvuruya ilişkin sonucun alınıp alınmadığının sorulması üzerine Yavaş, “Onun toplantıları devam ediyor. Bugün sonuç alındı mı bilmiyorum. Biliyorsunuz o yeniden sayımla ilgiliydi. Biz süreyi kaçırmamak için bugün olağanüstü itiraz hakkımızı kullanmış olduk” şeklinde konuştu.

"Başvurunun ne zaman sonuçlanacağı" yönündeki soruya ise Yavaş, “Onu bilmiyorum. Dilekçenin eki çok. 11 sayfa, 6 bin 240 tane tutanağın hatasından bahsediyoruz. Bunların büyük çoğunluğu incelenecek ve seçime etki edenlerini toplayacaklar. Ona göre bir karar verecekler. Başka itiraz sebeplerimiz var. Onların delillerini de sunduk. Onların hepsi incelenecek artık sonucu bekleyeceğiz” karşılığını verdi.

İl ve ilçe kurullarının reddedildiğini hatırlatarak, ellerinde somut ne olduğunun sorulması üzerine Yavaş, şunları söyledi:

“O ayrı bir şey. Onları biz yeniden sayım talep etmiştik. Tutanakların birçoğu geçersiz demiştik. Onları reddetti. Şimdi tam kanunsuzluk var. Yani bu seçimde 12 bin 335 tutanağın 6 bin 240 tanesi geçersiz. Bunun gibi bizim ayrıca 11 tane geçersizlik nedenimiz, hukuka aykırılık, açıkça kanuna aykırılık tespit ettik. Bunlardan dolayı seçimin iptalini istiyoruz. Öbür itirazlarımız da oyları yeniden sayın, bir fazla kim oy almışsa o kazanmıştır iddiamız vardı. Şimdi oyların yeniden sayılması imkanı ortadan kalktı ya seçim iptal olacak ya da onanacak olay bu kadar.”

Melih Gökçek’e mazbatasının verilmesiyle ilgili soru üzerine ise Yavaş, “Mazbatanın verilmesinin hiçbir önemi yok. Mazbata elli defa verilir, elli defa alınır. En son önemli olan YSK’nın kararıdır kesin olan” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem