Chp'den öğretmenler günü mesajı

 Büyük Önder Atatürk’e 83 yıl önce “millet mekteplerinin başöğretmeni” unvanının verilmesi münasebetiyle tüm öğretmenlerimize armağan edilen bu anlamlı ve duygu yüklü günü kutlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz.         Bu müstesna günde; geri kal

Chp'den öğretmenler günü mesajı

 Büyük Önder Atatürk’e 83 yıl önce “millet mekteplerinin başöğretmeni” unvanının verilmesi münasebetiyle tüm öğretmenlerimize armağan edilen bu anlamlı ve duygu yüklü günü kutlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz.

         Bu müstesna günde; geri kalmışlığın ve cehaletin ortadan kaldırılarak çağdaş bir toplum haline gelebilmenin, ancak bilimsel yöntemlerle gerçekleştirebilecek bir eğitim ve öğretimle mümkün olacağına işaret eden başöğretmen Atatürk’ü; büyük feragat ve fedakarlıklarla bizleri yetiştiren tüm öğretmenlerimizi, bir kez daha, saygı ve minnetle anıyoruz.

         Bilgi ve iletişim çağını yaşadığımız günümüzde ve daha büyük bir hızla yaşayacağımız gelecekte, bilgisiz, bilinçsiz, ufuksuz ve idealsiz insanların yerinin olamayacağı bir gerçektir. Bu gerçekler doğrultusunda; öğretmenin, bilgi aktaran değil bilgiyi nereden bulacağı ve nasıl kullanacağı yönünde öğrenciye rehberlik eden; mevcut bilgilere süratle ulaşma yollarını gösteren, yoruma fırsat veren; düşünmeye sevk eden; düşünceyi zorlayan bir eğitim rehberi olduğunun bilincindeyiz.

         Eğitim bilimlerindeki tüm gelişmelere, okulda öğretmenlerin rehberliğinde davranışa dönüşüp uygulama alanı bulabilir. Gelecek nesillerin bu anlayışta yetiştirilmesi yolunda öğretmen, karanlığa ve geriliğe karşı aydınlanma meşalesidir.

         Bu inanç ve duygularla bugünlerimizi borçlu olduğumuz Baş Öğretmen Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygı ile eğilirken; emekli ve görevli olan tüm öğretmenlerimizin ve her gün büyük bir umutla atanmayı bekleyen ama bir türlü atanamayan genç öğretmen adaylarımızın bu anlamlı günlerini en içten duygu ve dileklerimizle kutluyoruz.

         CHP olarak AKP’nin MEB kuruluş yasasında yaptığı çağdışı değişikliği reddettiğimizi, bu yasanın uygulamada birçok sakıncalarının olacağını, toplum üzerinde olumsuz etkileri yaşanmadan bu uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz.

         Sözleşmeli öğretmen uygulaması öğretmenlik mesleğine ve eğitime darbe vurulduğunun kanıtı niteliğindedir.

         Cumhuriyetimize ve geleceğimize sahip çıkan nice nesiller yetiştiren; aramızdan ayrılan değerli öğretmenleri, tahribatı yüreklerimizi dağlayan büyük Van depreminde enkaz altında yitirdiğimiz gencecik öğretmenlerimizi de rahmetle anarak ailelerine ve tüm eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz.

CHP TRABZON İL BAŞKANLIĞI    

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler