CHP'den kanun teklifi

Tunceli Üniversitesi Rektörü Boztuğ, yeni demokratikleşme paketiyle Tunceli'nin isminin Dersim olarak değiştirileceğini açıkladı. Bu sözleri duyan CHP'li üç milletvekili alel acele Dersim için kanun teklifi verdi.Tunceli Üniversitesi tarafından ikincisi d

CHP'den kanun teklifi

Tunceli Üniversitesi Rektörü Boztuğ, yeni demokratikleşme paketiyle Tunceli'nin isminin Dersim olarak değiştirileceğini açıkladı. Bu sözleri duyan CHP'li üç milletvekili alel acele Dersim için kanun teklifi verdi.

Tunceli Üniversitesi tarafından ikincisi düzenlenen Uluslararası Dersim Sempozyumu, açılış konuşmaları, Kürt Sorunu ve Çözüm Süreci başlıklı açılış paneliyle başladı. Sempozyumun açılışında konuşan Tunceli Üniversitesi Rektörü Durmuş Boztuğ, Dersim katliamı ve Dersim isminin iadesiyle ilgili tartışmalara değindi.

Rektör: 2011'de teklif ettim

Boztuğ, iki yıl önce Dersim olan adının Tunceli'ye geri verilmesini istediğini hatırlatarak, şunları söyledi. "2011 yılında devlet Dersim 37-38'le yüzleşmeli, mecliste bir araştırma komisyonu kurmalı, bu araştırma komisyonunda 37-38 yıllarında yaşanan katliamda kastını; amacını aşan görevliler varsa ortaya çıkarılıp özür dileyip gerekirse bir anıt dikelim. Yine Referandum yaparak Dersim ismini geri verelim demiştim. Ben bunları dediğimde tehditler aldım. İnşallah şu anda kamuoyunda açıklanmasını beklediğimiz demokratikleşme paketiyle bir kaç ay içinde hem ilimizin hem üniversitemizin adının Dersim olduğu günleri de göreceğiz."

CHP: Tunceli Dersim olsun

Rektör Boztuğ'un bu açıklamarı ile yeni demokratikleşme paketinde ‘Dersim teklifi' olduğunu duyan CHP, ‘atağa' geçti. Partinin Tunceli Milletvekilleri Hüseyin Aygün, Kamer Genç ile İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Tunceli'nin isminin Dersim olarak değiştirilmesi için kanun teklifi verdi. TBMM Başkanlığı'na sunulan teklif, "Dersim adının Tunceli olarak değiştirilen ilimize tekrar Dersim adının verilmesi' ismini taşıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler