CHP'den Hükümete destek!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fransız Meclisi'nde kabul edilen sözde Ermeni soykırımıyla ilgili yasa teklifinin, ''Fransız tarihine düşen bir gölge olduğunu'' ifade ederek, ''Fransa bu yükün altından kalkamaz'' dedi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan

CHP'den Hükümete destek!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fransız Meclisi'nde kabul edilen sözde Ermeni soykırımıyla ilgili yasa teklifinin, ''Fransız tarihine düşen bir gölge olduğunu'' ifade ederek, ''Fransa bu yükün altından kalkamaz'' dedi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a dün gerçekleştirdiği geçmiş olsun ziyaretinde ilettiği destek sözünü bugün de tekrarladı, "Hükümete her türlü katkıyı vereceğiz."

Kılıçdaroğlu, Asteğmen Kubilay'ın şehit edilişinin 81. yıldönümü törenlerine katıldıktan sonra parti otobüsüyle Menemen'de vatandaşları selamladı. Daha sonra Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'i makamında ziyaret eden Kılıçdaroğlu, devrim şehidi Kubilay'ı andıklarını belirterek, Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü için mücadele eden, kanlarını döken bütün şehitleri saygıyla andıklarını kaydetti.

Kılıçdaroğlu, ''Kubilay, bir şairimizin dediği gibi ''Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır'' şiirinin adeta bir simgesidir'' dedi.

"FRANSA BU YÜKÜN ALTINDAN KALKAMAZ"

Fransa Meclisi'nde kabul edilen Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin yasa teklifine de değinen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: ''Dün Fransa Ulusal Parlamentosunda alınan bu karar, aydınlanmanın ilk imzasını atan Fransız tarihine düşen bir gölgedir. Fransa bu yükün altından kalkamaz. Demokrasiyi savunacaksınız, özgürlüğü savunacaksınız, eşitliği savunacaksınız, adaleti savunacaksınız, ama bunu savunan, savunduğunu söyleyen, geçmişten güçlü bir tarihi miras devralan Fransız Ulusal Meclisi düşünce özgürlüğünü yasaklayacak. Bunu anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum.

Fransa bu ayıbı temizlemelidir. Fransa'nın aydınlarına, Fransa'nın sosyal demokratlarına, Fransa'nın işçi hareketine, işçilerine buradan onları çok seven bir kişi olarak seslenmek istiyorum. Düşünce özgürlüğünün önündeki bütün engellerin kaldırılması dünyadaki bütün aydınların ortak talebidir. Bu talebi hiçbir ayrım gözetmeksizin Fransa da daha yüksek sesle seslendirmek durumundadır. Fransa'nın ayıbını Fransa'nın aydınları ortadan kaldıracaktır buna inanıyorum.''

"HÜKÜMETİN VERDİĞİ MÜCADELEYİ DESTEKLEYECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu, söz konusu yasa tekfininin Fransa Meclisi'nde kabulüne karşı alınan tedbirlere de değinerek, şöyle devam etti: ''Bu konuda dün Sayın Başbakan'la da görüştük. Biz CHP olarak elimizden gelen her türlü katkıyı vereceğiz. Hükümetin bu konuda verdiği mücadeleyi destekleyeceğiz. Bu Türkiye'nin ulusal sorunudur. Ulusal bir sorun karşısında ortak hareket etmenin ne anlama geldiğini CHP çok iyi bilir. Oraya daha fazla milletvekilimizi göndereceğiz. Gerekirse ben bazı kişisel temaslarda bulunacağım ve bu ayıbın ortadan kalkmasını hep beraber talep edeceğiz. Umarım başarıya ulaşmış oluruz.''

"ALINAN ÖNLEMLER GÜZEL"

Kılıçdaroğlu, bir basın mensubunun AK Parti Hükümetinin Fransa'ya karşı aldığı önlemleri nasıl değerlendirdiği yönündeki soru üzerine, ''Birinci aşama önlemler güzel. Bundan sonra bazı önlemlerin alınacağı Sayın Başbakan tarafından ifade edildi. O önlemlere de destek vereceğiz'' dedi.

Gazetecilerin, ''Fransa'ya giderek Ermeni soykırımı yalandır diyecek misiniz?'' sorusuna ise Kılıçdaroğlu, ''İş o aşamaya gelirse, gerekirse onu da yaparız'' yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan'a geçmiş olsun ziyaretinde başka konuların gündeme gelip gelmediği yönündeki soruya da Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi: ''Hayır. Biz sadece geçmiş olsun demek için sayın Başbakan'ı ziyaret ettik. Sayın Başbakan'ın daha önce sitemi vardı. ''CHP Genel Başkanları hiçbir zaman bizim genel merkezimize gelmediler'' diye. Hem sorunları tartıştık hem Fransa konusunda yapılacaklar neler onu konuştuk. Ortak bir çaba harcamaya karar verdik.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem