CHP'de gözler Genel Merkez'de

CHP'de yerel seçimlerde aday adaylığı için il ve ilçe örgütlerine başvuru süresi sona erdi... CHP'de yerel seçimlerde belediye başkanı, belediye ve il genel meclisi üyesi aday adayı olmak isteyenler için il ve ilçe başkanlıklarına başvuru süresi bugün saa

CHP'de gözler Genel Merkez'de
CHP'de yerel seçimlerde aday adaylığı için il ve ilçe örgütlerine başvuru süresi sona erdi...
 
CHP'de yerel seçimlerde belediye başkanı, belediye ve il genel meclisi üyesi aday adayı olmak isteyenler için il ve ilçe başkanlıklarına başvuru süresi bugün saat 17.00'de sona erdi. Genel merkeze yapılacak başvurular ise Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) belirlediği takvime kadar sürecek.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, partisinin yerel seçim takvimine ilişkin sorularını cevapladı.
 
CHP'nin yerel seçim takvimini erken belirleyerek, çalışmalarını buna göre yürüttüğünü belirten Günaydın, "Bugün saat 17.00, CHP'den belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve il genel meclisi üyesi aday adayı olmak isteyenler için başvurunun son günüdür. Bunun istisnası genel merkeze olan başvuruların, YSK takvimine kadar belirli istisnalar için açık tutulmasıdır" diye konuştu.
 
Devlet memurları veya aday adayları dışında kalan ancak seçimi kazanacağı görüşü ağırlık kazanan isimlerin "istisna" çerçevesinde değerlendirilebileceğini belirten Günaydın, bu kişilerin genel merkez başvurusu yöntemiyle aday olabileceklerini kaydetti. Günaydın, "Siyasetin gerektirdiği esneklikler içerisinde bu tip istisnalar için genel merkez başvurusu olabilir. Ancak, genel kural olarak istisnaların dışındaki kişiler için bugün saat 17.00'de süre sona erdi" dedi.
 
Sürenin sona ermesinin ardından il ve ilçelerde toplanan başvuruların listelenerek, genel merkeze iletileceğini aktaran Günaydın, "Bana ulaşan bilgiler CHP tarihinin en yüksek başvurusunun olduğu yönünde" ifadesini kullandı.
 
PM'de aday belirleme yöntem çalışmaları ele alınacak
 
Günaydın, 8 Eylül pazar günü kurultaydan sonraki en yüksek karar organı olan Parti Meclisi'nin (PM) olağan toplantısını yapacağını ve burada da yerel seçim hazırlıklarının değerlendirileceğini anlattı. Günaydın, şöyle konuştu:
 
"Biz, bugün saat 17.00 itibariyle aday adaylarımızın başvurularını almış oluyoruz. Beraberinde çok önemli bir iş yapıyoruz. Bugün itibariyle 63 ilin il, ilçe ve beldelerinde hangi yöntemle aday tespiti yapacağımızı katılımcı bir anlayışla, il başkanlarımızla, milletvekillerimizle, denetmen PM üyelerimizle birlikte saptadık. Yarından itibaren geriye kalan 18 ille ilgili çalışmayı da yapacağız. Ayın 6'sında, Ankara ve İzmir'de yöntem çalışmasını tamamlamış olacağız. Ayın 7'sinde İstanbul ile ilgili yöntem çalışmasını tamamlamış olacağız. Biz PM'ye girdiğimizde aday adaylarının tamamının başvurusunu almış, Türkiye'deki bin 396 yer için yöntem çalışmasını yapmış ve bunun nihai kararını olgunlaştırma aşamasına gelmiş bir siyasi parti olacağız."
 
PM'nin daha önceki toplantısında aday belirleme yöntemine ilişkin Merkez Yönetim Kurulu'na (MYK) yetki verdiğini de hatırlatan Günaydın, bu yetki doğrultusunda yapılan çalışmalar hakkında PM'ye bilgi verileceğini ancak en yüksek karar noktasının her zaman PM olduğunu ifade etti. Günaydın, "En sonunda biz MYK'nın önerisini PM'nin oyuna sunacağız. PM, her zaman 'hayır' deme yetkisine sahiptir" dedi.
 
Günaydın, CHP'nin kağıt üzerinde aday tespiti yapmayacağını, uygun yöntemlerle halka en yakın adayları belirleyeceğini de söyledi.
 
"Eylül sonu Ekim başı gibi aday açıklamaları başlayabilir"
 
Süre baskısı altında kalmadan aday tespiti yapabilecek güzel bir zaman dilimi yarattıklarının altını çizen Günaydın, ardından uygun kampanyaları yürütebilmek için adayları açıklayacaklarını söyledi. Adayların erken ya da geç değil, en uygun zamanda açıklanacağını vurgulayan Günaydın, Eylül sonu Ekim başından itibaren belirlenen adayların açıklanmasının başlayabileceğini belirtti.
 
Genel merkez olarak hiçbir yere özel bir adayları olmadığına işaret eden Günaydın, anketlere bakarak ve halkın eğilimi doğrultusunda isim belirleyeceklerini söyledi. Günaydın, "Kim anketten çıkacak, kim halka yakın? Bütün derdimiz bu. Çünkü bu yerel seçim sürecini en yüksek başarıyla geçmeye kararlıyız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler