CHP'de büyük kriz!

CHP'de İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'un öncülüğünde hazırlanan, 199 ismin imzaladığı "Laik devlet" bildirisinin partide kriz yaratmasının ardından ilginç bir gelişme yaş

CHP'de büyük kriz!

CHP'de İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'un öncülüğünde hazırlanan, 199 ismin imzaladığı "Laik devlet" bildirisinin partide kriz yaratmasının ardından ilginç bir gelişme yaşandı. Bildiriye imza atan bazı milletvekilleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek, "Parti içine yönelik bir bildiri olduğunu bilmiyorduk. Sanatçılar tarafından arandık" dedi.

CHP'de bir süre önce kamuoyuna duyurulan "Laik devlet özgür toplum için aydınlar bildirisi"ne CHP'li 21 milletvekilinin imza atması parti içinde rahatsızlık yaratmıştı. Bildiride, CHP yönetiminin kamuda ve parlamentoda başörtüsüne sessiz kalması eleştirilmişti. Bildiriyi partinin ulusalcı isimlerinden Güler, Yılmaz ve Batum ile birlikte toplam 21 CHP milletvekili imzalamış, bildiride sanatçı ve aydınların yanı sıra eski CHP ve DSP milletvekillerinin de imzaları yer almıştı.

Bildiri hazırlığı sırasında doğrudan parti yönetiminin bilgilendirilmediği öğrenilirken, parti içinde oluşan rahatsızlığın ardında bildiriyi imzalayan bazı milletvekillerinin de Kılıçdaroğlu'na konuya ilişkin bilgi verdiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, bildirinin parti içinde tartışma yaratmasından rahatsız olan bazı milletvekillerinin Kılıçdaroğlu'na, "Bildiriyi imzalamam için sanatçılar aradı, bildiriye çok sayıda CHP'li milletvekilinin imza attığı, bildirinin laiklik konusundaki endişeleri içerdiği anlatıldı. Bildirinin arkasında partinin bir kanadının olduğunu, ancak basın toplantısında gördük. Bildiriye CHP'nin bir kanadının öncülük ettiği bizden saklandı" dediği belirtildi. Bu isimlerin parti içinde ayrışma görüntüsü verebilecek bildirilerden duydukları rahatsızlığı da Kılıçdaroğlu'na ilettiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem