CHP'de Balbay krizi

CHP'nin 16-17 Ocak'ta gerçekleştirilecek 35. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlığa aday olan Mustafa Balbay, NTV yayınında soruları yanıtladı.   ''Nefesim bir kurultaylık değil başaracağımı düşünüyorum” diyen Balbay, “200 kadar delegenin imzasıyla aday ol

CHP'de Balbay krizi
CHP'nin 16-17 Ocak'ta gerçekleştirilecek 35. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlığa aday olan Mustafa Balbay, NTV yayınında soruları yanıtladı.
 
''Nefesim bir kurultaylık değil başaracağımı düşünüyorum” diyen Balbay, “200 kadar delegenin imzasıyla aday olacağımı görüyorum” şeklinde konuştu.
 
“SAKIN BALBAY'A İMZA VERMEYİN”
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tek aday gibi gösterilmeye zorlandığını belirten Mustafa Balbay, ''Delegelere, illere genel merkezimizden tez canlı tekin olmayan telefonlar ediliyor. İllere deniyor ki 'Sakın Balbay'a imza vermeyin.' Ayıptır'' dedi.
 
Balbay'ın açıklamaları şöyle:
 
"Ülkeyi yönetmek iddiasıyla aday oluyorum. Türkiye böyle yönetilemez gidemez CHP de böyle gidemez. Kurultayın ardından Türkiye'nin gündeminde umudun olacağı bir sürece talibim.
 
Yeni sözcüğünü CHP'nin önünden arkasından alıyorum. CHP, CHP'dir. CHP kökleri Sivas Kongresi'ne dayanan bir partidir. Yeni olması gereken 21. yüzyılın sorunlarına CHP ne önerecek? Kürt sorunu Alevilerin yaşadığı sorunlar... CHP tavrını ortaya koymalı. CHP'nin düştüğü konum AKP'nin danışma kurulu halindedir. Biz AKP'nin danışma organı mıyız? CHP bugün Türkiye'nin en örgütlü gücüdür.
 
Genel anlamda CHP'ye zarar vermemeye özen gösteriyorum. Dikkatli dil kullanıyorum ama şunları söylemeden geçemeyeceğim; Kılıçdaroğlu tek aday gibi gösterilmeye zorlanıyor. Delegelere illere genel merkezimizden tez canlı tekin olmayan telefonlar ediliyor. İllere deniyor ki 'Sakın Balbay'a imza vermeyin.' Ayıptır. Bu kurultayda bin 200 delegemize sesleniyorum Balbay hedeflerini haykırmak istiyor. Genel merkezden baskı uygulanıyor.
 
200 İMZAYLA ADAY OLURUM
 
200 kadar delegenin imzasıyla aday olacağımı görüyorum. Bu hafta önemli adaletli bir yarış diliyorum. Yüzde 25 oy alıyoruz ama seçmenimizi kaybediyoruz.
 
Bu parti hiç kimsenin babasının malı değil. Ben bu mücadelenin hancısıyım yolcusu değil. Milletvekilliği adaylığı için ön seçim yapıldığında gireceğim. Nefesim bir kurultaylık değil başaracağımı düşünüyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler