CHP ve MHP Gruplarından cemevi kararı

Muratpaşa Belediye Meclisi, cemevlerini ibadethane olarak kabul etti. CHP ve MHP Grupları’nın evet oyları ile cemevleri ibadethane olarak kabul edilirken salonu dolduran vatandaşlar, kararı uzun süre alkışladı.Plan ve Bütçe, Hukuk İnceleme ve Araştırma İh

CHP ve MHP Gruplarından cemevi kararı

Muratpaşa Belediye Meclisi, cemevlerini ibadethane olarak kabul etti. CHP ve MHP Grupları’nın evet oyları ile cemevleri ibadethane olarak kabul edilirken salonu dolduran vatandaşlar, kararı uzun süre alkışladı.

Plan ve Bütçe, Hukuk İnceleme ve Araştırma İhtisas, Sosyal Amaçlı Yardım Emekli ve Yaşlı İnsanların Sorunlarını Araştırma ve İnceleme, ile Planlama ve İmar Komisyonları’nın hazırladığı rapor, CHP ve MHP Grupları’nın ‘Evet’ oyları ile kabul edildi. Cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesine, AKP Grubu ‘Red’ oyu verdi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; "Aklın yolu bir. İnsanlarımızın ibadethane olarak kabul ettiği bir mekana kamunun tek taraflı hayır demesi evrensel hukuk kurallarına, insanlık anlayışımıza, insanlarımızın Anayasal güvence altına alınmış yaşam standartlarına yakışan bir uygulama değil” dedi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Zor, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Şube Başkanı Tufan Eroğlu ve çok sayıda dernek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a teşekkür için çiçek sundu.

Komisyon Raporu

CHP ve MHP Grupları’nca kabul edilen Komisyon Raporu’nda; Anayasa’nın din ve vicdan hürriyetini konu edinen 24’üncü maddesi, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 18’inci maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14. Maddesinin b fıkrası ile 15. Maddesinin a fıkrası dayanak gösterildi. MHP Grup Sözcüsü Mustafa Taşbaş, Alevilerin ibadethane olarak kabul ettiği cemevinin ibadethane olarak sayılmamasının eksiklik olduğunu söyledi. CHP Grup Sözcüsü Mutlugül Tarım da, “Cemevlerinin ibadethane olduğuna samimi duygularımızla inanıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem