CHP suç duyurusunda bulunacak

CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında kadrolaşma iddialarına ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Sözcüsü Koç, "Adalet ve Kalkınma Partisi en üst düzey yetkililerinin birebir yakınlarının nasıl istisnai kadroların kullanılarak, KPSS’ye girmed

CHP suç duyurusunda bulunacak

CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında kadrolaşma iddialarına ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Sözcüsü Koç, "Adalet ve Kalkınma Partisi en üst düzey yetkililerinin birebir yakınlarının nasıl istisnai kadroların kullanılarak, KPSS’ye girmeden devlet memurluklarına atandıklarının birebir örnekleridir. Binlerce, yüz binlerce gencimiz çalışıyorlar, hazırlanıyorlar, zor koşullarda üniversiteyi bitiriyorlar ve Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girerek atanmak için uğraşıyorlar. Harcadıkları paralar bir yana, besledikleri, tükettikleri ümitler, beklenti içinde olan aileleri, her biri hakkına razı" dedi.

Koç, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 59. maddesinin istisnai kadro düzenlemesini bildiklerini belirterek, her iktidarın kendilerine yakın üst bürokrasiyle çalışabileceklerini ifade etti. Koç, üniversiteyi bitirmiş binlerce öğretmen, ziraat mühendisi, teknik elemanların olduğunu hatırlatarak, bazı kişilerin devlet kadrolarını bu gençlerin elinden aldığını belirtti. Koç şunları kaydetti:

"Her hastalığın tedavisi var. Ama ar damarı çatlamanın siyasette tedavisi yok gibi gözüyor. Hele aralarında bazıları çıkıyor, bazı kendini bilmezler çıkıyor, Yüce Allah’ın ayetini yaptıkları yolsuzluğa, kadro rüşvetinde kılıf olarak kullanabiliyor. Kendini bilmez bir milletvekilinin söylediklerini biliyorsunuz. Akrabaya yardım etmek, sayın vekil onu hak etmediği yere getirmek için bir siyasi rüşvet mi sunmaktır? Başkasının hakkını çalmak izah edilebilir mi?"

Kendilerine gelen bilgilerin evrak oluşturduğunu söyleyen Koç, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın konu ile ilgili olarak suç duyurusunda bulunacağını sözlerine ekledi. Koç, daha sonra usulsüz olduğunu iddia ettiği atamaları sıraladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem