CHP liderine meydan okudu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediye şirketlerinin bilançolarını internetten açıkladıklarını belirterek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na şu çağrıyı yaptı.TOPBAŞ MEYDAN OKUDUTopbaş, ''Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu konuda hassasiyeti var

CHP liderine meydan okudu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediye şirketlerinin bilançolarını internetten açıkladıklarını belirterek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na şu çağrıyı yaptı.

TOPBAŞ MEYDAN OKUDU

Topbaş, ''Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu konuda hassasiyeti varsa, kendi partisinden herhangi bir büyükşehir belediyesinin şirketlerinden sadece bir tanesinin bilançosunu internete koysunlar'' dedi.

Topbaş, Sancaktepe Sefa Tepesi rekreasyon alanı ile Osmangazi Caddesi alt geçit ve bağlantı yollarının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, belediye olarak ''önce insan ve insana hizmet'' diyerek çalıştıklarını ifade ederek, son 8 yılda İstanbul'a 49 milyar liralık yatırım yaptıklarını dile getirdi.

''Türkiye'nin yeniden şekillenmesinde ve İstanbul'un yeniden yapılanmasında var gücümüzle çalışıyoruz'' diyen Topbaş, İstanbul'un ve Türkiye'nin gelişiminin dünyada gıpta ile izlendiğini söyledi.

Topbaş, İstanbul'u topyekun yeniden ayağa kaldırdıklarını kaydederek, ulaşımkonusunda önemli yatırımlar yaptıklarının altını çizdi.

Kentin yeraltını demir ağlarla ördüklerini dile getiren Topbaş, Üsküdar-Ümraniye metrosunun Sancaktepe'ye kadar getirileceğini kaydetti.

Topbaş, buraya yapılacak metronun maliyetinin 2.5 milyar lira olduğunu ve belediyenin kendi olanaklarıyla yapılacağını ifade ederek, CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu'nun seçimler öncesinde ''İstanbul Büyükşehir Belediyesi batıyor'' dediğini, bunun gerçeği yansıtmadığını söyledi.

''Belediye şirketlerinin bilançolarını internetten açıklıyoruz'' diyen Topbaş, ''Batıyor'' denilen belediyenin yaptığı yatırımların büyüklüğünü herkesin bildiğini ifade etti.

Topbaş, ''Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu konuda hassasiyeti varsa, kendi partisinden herhangi bir büyükşehir belediyesinin şirketlerinden sadece bir tanesinin bilançosunu internete koysunlar'' dedi.

Sancaktepe ve çevresine yapılan yatırımları da anlatan Topbaş, Sefa Tepesi rekreasyon alanına 8 milyon liralık bir yatırım yapılacağını ve düzenlemenin temmuz ayında biteceğini anlattı.

Osmangazi Caddesi'ndeki alt geçit ve bağlantı yollarının da 11 milyon liraya mal olacağını ifade eden Topbaş, bunların temmuz ayında tamamlanarak hizmetegireceğini söyledi.

Törende daha sonra Sancaktepe Sefa Tepesi rekreasyon alanı ile Osmangazi Caddesi alt geçit ve bağlantı yollarının temeli, Topbaş ve beraberindekiler ile çocuklar tarafından butona basılarak atıldı.

Topbaş soruları da yanıtladı

Tören alanından ayrılırken gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Topbaş, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin bir gelişme olup olmadığının sorulması üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimden önce açıkladığı projelerle ilgili çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, ''Belli bir aşamaya getirdik. İlgili bakanlığın özellikle kanal projesiyle ilgili çalışması var. Güzergahın netleşmesi konusunda öneri olarak bizim çalışmamız var'' dedi.

Kanal İstanbul projesinin bir vizyon projesi olduğunu ve basit bir iş olmadığını dile getiren Topbaş, projeye belediye olarak katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Tarlabaşı'ndaki kentsel dönüşüm projesinde son durum ve kiracıların durumunun sorulması üzerine de Topbaş, sürecin uzamasının nedeninin, orada yaşayanları ikna etmede yaşanan problemler olduğunu belirterek, oradaki bazı maliklerin farklı beklentilerinden dolayı uzamaların olduğunu, kiracıların durumuna ilişkin de onları mağdur etmeyecek bir taşınmanın olabileceğini dile getirdi.

Topbaş, Beyoğlu'nun hemen bitişiğindeki bu alanın yeniden yapılanmasıyla kentte doku yenilenmesi olacağına inandığını da kaydederek, bu çalışmanın Beyoğlu'nda önemli bir kazanım olacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem