CHP'li Özgür Özel, Vali Yücel Yavuz'u eleştirdi

CHP'li Özgür Özel Trabzon Valisi'nin devlet geleneklerini sarstığını söyledi.

CHP'li Özgür Özel, Vali Yücel Yavuz'u eleştirdi
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Trabzon Valisi Yücel Yavuz'u eleştirerek, "Vali, devlet geleneklerini sarsmıştır. Yaptığı savunmayla içinde bulunduğumuz durumu gözler önüne sermiştir." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında toplandı.

Genel Kurulda ilk olarak, CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Adana'nın sorunlarıyla ilgili gündem dışı söz aldı.

Özdiş, konuşmasında, hükümete ve Cumhurbaşkanı'na yönelik eleştiride bulununca AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, sataşma nedeniyle kürsüye çıktı.

Turan, "Siz böyle devam edin, biz şikayetçi değiliz. Bu mantıkla, bu anlayışla 15 sene değil, 25 sene daha biz buradayız inşallah. Hakaret etmekten başka, nezaketsizlikten başka ne ürettiniz? Cumhurbaşkanı'nın yüzde 52 oyla seçilmiş olmasının altını bir daha çiziyoruz. Ona hakaret millete hakarettir." diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de söz alarak, bugün başkanlık tartışmasında birilerinin "Demokrasi trenine binmekten, inmekten bahsettiğini" aktardı.

"Eğer bir demokrasi treni olsaydı, o trenin lokomotifini inşa etmiş olan CHP, o trende hep birlikte yolculuk yapmaktan büyük bir memnuniyet duyardı." diyen Özel, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ancak, bugün partinizin ortaya koyduğu yolculuk bir saltanat kayığında yer kapma yarışıdır. CHP, hiçbir saltanat kayığına binmez. Sizler egemenliği Meclis'ten alıp saraya taşımak istemektesiniz. Biz o saltanat kayığında olmayız, o saltanat kayığını yola çıkarmayız, kula kulluk etmeyiz. Kula kulluk edene yazıklar olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Turan, yeniden söz alarak, "Başkanlık sistemi bir sistem tartışmasıdır, buna katılan olur katılmayan olur. Demokratik kurallar içerisinde her partinin bunu değerlendirme, bununla ilgili fikir beyan etme hakkı vardır. Ancak, bu sistem tartışmasına üst perdeden 'Bu kayıktır, buna binilir' tarzı yaklaşımı doğru bulmuyoruz. Buna halkımız karar verecek." diye konuştu.

"YARGILANAN GAZETECİLİĞİN TA KENDİSİ"

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, 2002'ye göre çiftçilerin kredi borçlarında 13 kattan fazla artış gerçekleştiğini belirtti.

Bu borçluluk halinin tarım sektörünün geleceğini tehdit ettiğini anlatan Akçay, tarımın stratejik bir sektör olduğunu, borçlara acil çözümler üretilmesi gerektiğini bildirdi.

CHP Grup Başkanvekili Özel, "MİT TIR'ları haberi" davasının görülmesine bugün devam edildiğini anımsatarak, "Bugün davada yargılanan gazetecilik mesleğinin ta kendisidir. Erdem Gül, Can Dündar ve milletvekilimiz Enis Berberoğlu'na dayanışma için 40 civarında milletvekilimiz onların yanında." diye konuştu.

Özel, Trabzon Valisi Yücel Yavuz'a yönelik, "Başbakan Binali Yıldırım'ın Trabzon'daki programının siyasi kısmına da katıldığı" gerekçesiyle eleştiride bulundu. Özel, "Vali, devlet geleneklerini sarsmıştır. Yaptığı savunmayla içinde bulunduğumuz durumu gözler önüne sermiştir." ifadesini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, KKTC'nin bağımsızlığının 33. yıl dönümünü kutladı.

Ahmet Kaya'nın da ölüm yılı olduğunu hatırlatan Turan, Kaya'nın Kürtçe klip çekeceğini söylediği için linç edildiğini, artık Kürtçenin tabu olmaktan çıktığını kaydetti.

Turan, Kaya'ya Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diledi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da Doğu Karadeniz Bölgesi'nde meydana gelen sel ve heyelan felaketleri, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce depreminin yılı dolayısıyla gündem dışı birer konuşma yaptı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem