CHP: Kısa dönem 3 ay olsun

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, kısa dönem askerliğin 3 ay olması için kanun teklifi verdi. Tanrıkulu, askerlik süresinin sonraki dönemlerde daha da azaltılmasının Silahlı Kuvvetler ve ülke için en uygunu olduğunu ifade etti.Tanrıkulu, TBMM

CHP: Kısa dönem 3 ay olsun

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, kısa dönem askerliğin 3 ay olması için kanun teklifi verdi. Tanrıkulu, askerlik süresinin sonraki dönemlerde daha da azaltılmasının Silahlı Kuvvetler ve ülke için en uygunu olduğunu ifade etti.

Tanrıkulu, TBMM Başkanlığına Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini sundu.

Kısa dönem askerliğin süresini 3 aya düşüren teklife göre; kanun hükmüne tabi yükümlülerden; bu yükümlülüklerini istekleriyle veya seçim sonucu yedek subay adayı olmadıkları için erbaş veya er olarak yerine getirecekler yedek subay adayı olarak ayrılanlarla aynı celbe tabi olup, hizmet süresi üç ay olacak.

Teklifin gerekçesinde, 6 ay süre ile ülke ekonomisine katkı sağlamak bir yana, ödenen vergilerle zorunlu askerlik hizmetindeki vatandaşlara harcanan paraların ülke ekonomisine fazladan külfet getirdiği belirtilerek, “Zorunlu askerlik eğitiminin yetişmiş ve eğitimli iş gücünü oluşturan kısa dönem askerlerimize fayda sağlayacak eğitim ve zorunlu askerlik süresi 3 ay olması ve sonraki dönemlerde daha da azaltılması Silahlı Kuvvetler ve ülkemiz için en uygunudur” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem