CHP Basına sahip çıktı

CHP, basın özgürlüğü kısıtlamaları ve gazetecilerin karşı karşıya bulunduğu siyasal sorunlar için Meclis araştırması açılmasını istedi. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunduğu araştıma önergesinin

CHP Basına sahip çıktı

CHP, basın özgürlüğü kısıtlamaları ve gazetecilerin karşı karşıya bulunduğu siyasal sorunlar için Meclis araştırması açılmasını istedi.

 CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunduğu araştıma önergesinin gerekçesinde, iktidarın basın üzerinde uyguladığı baskıların demokrasinin bugünü ve geleceği açısından büyük tehdit oluşturduğu iddia edildi.

 

Gerekçede, ''Haber alma özgürlüğünün kısıtlanmasına yönelik uygulamaların ve basın üzerindeki baskıların araştırılması, var olan olumsuz tablonun saptanması ve bu konuda alınacak tedbirlerin belirlenmesi için bir araştırma komisyonu kurulması yaşamsal önemdedir "denildi

.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem