CHP Atatürk için mesaj yayımladı

İşte CHP Trabzon İl Başkanlığının yayımladığı mesaj: Türk ulusunun eşsiz lideri, maddi ve manevi tüm varlığını Türk ulusuna adayan büyük devlet adamı yüce Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 72.yılında özlem,saygı ve minnetle anıyoruz. Bu anma günleri, donmuş

CHP Atatürk için mesaj yayımladı

İşte CHP Trabzon İl Başkanlığının yayımladığı mesaj:

 

Türk ulusunun eşsiz lideri, maddi ve manevi tüm varlığını Türk ulusuna adayan büyük devlet adamı yüce Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 72.yılında özlem,saygı ve minnetle anıyoruz.

 

Bu anma günleri, donmuş ve katılaşmış her türlü düşünceye karşı Aklı ve bilimi tek rehber göstererek devrimleri ile mesajlarını çağlar ötesine taşıyan Atatürkçü Düşünce’nin ulusumuzca yeteri kadar özümsenip özümsenmediğini ve O’nun ilkeleri ışığında, neler yaptığımızı ve neleri yapamadığımızı sorguladığımız günler olmalıdır, 10 Kasımlar matem günü olmamalıdır.

 

Bugün, ATATÜRK’ ü anmak ve anlamak; Laik Cumhuriyet’e ve onun sosyal-hukuk devleti olan çağdaş yapısına sahip çıkmak demektir.

 

Bugün, ATATÜRK’ü anlamak; Habur rezaleti, Açılım ve Terör örgütü ile pazarlıkların yapıldığı bu süreçte, “Bu memleket, bu millet parçalanacak olursa gelen şerefsizliğin enkazı altında hepimizin şerefi param parça olur.” sözleriyle bizleri yıllar önce uyaran Yüce ATATÜRK’ ün demek istediğini anlamayanlara tekrar tekrar anlatmak demektir.

Ülkenin birliğine her zamankinden daha çok sahip çıkmak, bu uğurda her türlü fedakârlığa hazır olmak demektir.

 

Bugün, ATATÜRK’ü anlamak; kişisel çıkar ve ihtirasların etkisinden uzak bir şekilde Türk yurdu ve Ulusu için gece gündüz çalışmak, Bilim yuvası olması gereken üniversitelerimizi medreseye çevirmeye çalışan anlayışa karşı bir ve beraber olmak demektir.

 

Çağın gerisine gidişe özlem duyarak Atatürk’ün açtığı çağdaş uygarlık yolundan ayrılmayı tercih edenlere, sonsuz karanlıklarda kaybolmaya mahkum olacaklarını hatırlatmak demektir.

 

Yüce Atatürk’ün insanlığa ışık ve hayat kaynağı olmaya devam eden düşünceleriyle yolu aydınlanan CHP’liler olarak hatırlatmak isteriz ki; Sevgi ve saygı anlayışı içinde, yüreklerimiz aynı kutsal amaçlar için çarptıkça ulusal bütünlüğümüzü ve laik cumhuriyetimizin temel değerlerimizi bozmak isteyen hiçbir güç emellerine ulaşamayacaktır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle Laik Türkiye Cumhuriyeti' mizin ve partimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 72. yıldönümünde, saygı, minnet ve şükranla anıyor, manevi huzurunda saygı ile eğiliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.        

                                             

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler