CHP aklını kendine saklasın!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kosova ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, basın mensuplarının 29 Ekim resepsiyonuyla ilgili sorularını da cevaplandırdı.ÖMER ÇELİK NE DEMİŞTİTAKSİM SALDIRISI  Taksim’deki saldırıyla ilgili

CHP aklını kendine saklasın!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kosova ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, basın mensuplarının 29 Ekim resepsiyonuyla ilgili sorularını da cevaplandırdı.

ÖMER ÇELİK NE DEMİŞTİ

TAKSİM SALDIRISI 

Taksim’deki saldırıyla ilgili PKK biz yapmadık dedi ama saldırganın PKK’lı olduğu belirlendi. Saldırıyla ilgili ne düşünüyorsunuz?

İşin tabi teknik boyutunu dün arkadaşlarımız açıkladılar. Olayın provakatif boyutu nedir ne değildir, bu süreç içerisinde takibi devam edecektir. Bir çok açıklamalar var.

Tabi bu canlı bombanın ailesiyle olan ilişkiler v.s bunu yine içişleri bakanlığımız takip ediyor. Yapılacak açıklamalar, geçmişi itibaren Hakurk’ta bulunmuş olması, bunların bağlantıları nedir, bunları açıklamak için erken olduğunu düşünüyorum. Çok daha farklı.

ASKERİN YAPTIĞI YANLIŞTIR

Ömer Çelik, resepsiyona katılmayan askerlerin emre itaatsizlik yaptığını söyledi. CHP'liler de "O zaman askeri görevden alın" açıklamasını yaptı. Siz aynı düşüncede misiniz?

PKK’nın eylemsizlik kararını açıklarken, askerin karakoldan çıkmaması yönünde ön koşulu vardı. Operasyonlar devam edecek mi?

Bir defa ben yazılı ve görsel medyadan bir şey rica ediyorum.

KUTLAMALARIN YERİ ÇANKAYA'DIR

Açıklamayla ilgili, bu bir davettir. Bu davete icabet etmemenin Genelkurmay açısından ne denli yanlış olduğunu söyledim. Bir alternatif kutlamanın hiç şık olmadığını ayrıca söyledim. Çünkü 29 Ekim kutlamaların yeri hep Çankaya olmuştur. Bunun dışında herhangi bir yerde olmamıştır. Böyle bir alternatif kutlama nasıl yanlış olmuşsa, bu da bu denli yanlıştır.

Ne emre itaate, ne emre itaatsizliğe girer, onun değerlendirmesi hukuki bir süreçtir. Kim nasıl ne zaman görevden alınır alınmaz, kimse bize bu konuda akıl vermesin.

AKILLARINI KENDİLERİNE SAKLASINLAR

Onu da yeri geldiği zaman yaparız. Kimseye de hesap vermeyiz. Yeter ki yasal süreç söz konusu olsun. Bizim CHP’nin aklına ihtiyacımız yok. Onlar akıllarını kendilerine saklasın.

Güvenlik güçlerine silah bırakın demek mümkün mü? Bunlar zaten güvenlik güçlerinin oluşumunun gereğidir. Ama burada terör örgütü bir defa silahı bıraktığı sürece, zaten güvenlik güçlerinin operasyona girmesine gerek kalmayacaktır. Olay bu kadar nettir.

Bahçeli, eylemsizlik kararını pazarlık çıkmazı olarak değerlendirdi. TBMM’de, Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk başvuru yaptı. Bununla ilgili olarak Anayasa’da Meclis Başkanı bunun Meclis yetkisinde olmadığını söyledi. Bu nasıl uygulanabilir?

Bu konuyla ilgili de TBMM Başkanlığı’nın yaptığı açıklama yapması gereken bir açıklamaydı. İşin gerçeği de budur. Çünkü Anayasa Mahkemesi biliyorsunuz, hukuki noktada nihai bir merciidir. O karardan sonra, bu kararı değiştirme gibi bir şey de söz konusu değil. Bu iş bitmiştir. Buradaki bana göre girişim, acaba bir şey buradan çıkar mı mantığından kaynaklanmaktadır.

İSPAT EDEMEZLERDE ALÇAKLIKTIR

Bölücü terör örgütünün yapmış olduğu bu tür açıklamalarla ilgili, yani MHP genel Başkanı’nın bu yaklaşım tarzı yeni dğeil. Bunu halk oylaması sırasında da söyledi. Ben o zaman çok ağır ifade kullandı. Şahsımı izam eden bir yaklaşımdı bu. Terör örgütüyle pazarlıkta olduğumuza dair ifadeler kullanmıştı. O zaman da kendilerine, bu tür pazarlığa girdiği iddiadir, bu iddiayı ispat kendilerine düşer. Bunun ispat edemezlerse bu alçaklıktır demiştim. Ama o günden bugüne bir açıklama yapmamışlardır.

BÖYLE BİR PAZARLIK SÖZ KONUSU OLAMAZ

Şimdi tekrar bunu tekrar kurcalamaya başladılar. Hükümet olarak böyle bir pazarlığın içerisinde olmamız söz konusu değildir. Burada devletin kurumları, kendi iktidarları döneminde görüşmeleri yapmıştır.

Çok açık net ortadadır. Biz ülkemizde özellikle bir konu üzerinde duruyoruz. O da şudur. Ülkemizde bizim terörle mücadeledeki süreci durdurmamız mümkün değil. Bu parlamentonun çatısı altında olan herkese düşen görev, terörle mücadelede el ele vermektir.

MAYDANOZ OLUYORLAR

Sağolsun medya nasıl bu konuda biz bu işe maydanoz oluruz bunun gayreti içerisine giriyor. Biz bu desteği hala yakalayamadık.

Taksim olayında bile, bu görüntüler yayınlanmasın, şöyle olmasın böyle olmasın, bir iki tanesi buna uyuyor, ama diğerleri sonuna kadar devam ettiriyor.

İMRALI'DAN GELEN BİLGİLER VAR

İmralı’dan gelen bilgiler var. Müzakere iddiaları var. Taksim’de ikinci bir kişi olduğu, helikopterle oaly yerinden götürülüp, tedavi edildiği iddiaları var.

Devletin kurumları tabiî ki bu görüşmeleri yapar. Bugün de yapılır yarın da yapılır. Bunu artık konuşmak, müzakeresini aramızda yapmak

Devlet herkesle bu görüşmeleri yapar. Devlet tabiî ki yapacak. İşi, kilidi çözüme kavuşturmak istiyorsa bu tür adımları atacak. Bunlar atılmıştır, atılacaktır.

Orada bir helikopterin indiğini duyan var mı? Ben duymadım. Siz medyasınız. Orada eğer helikopter inmişse bu bellidir. Ama inmemişse, bunu konuşmanın bir anlamı yok.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler