Çevreci müfettişler iş başında

Çevre bilincini çocuklara erken yaşta kazandırmak isteyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Temiz Türkiye’m Çevre Çiçekleri Projesi” kapsamında 30 bin öğrenciye tiyatro gösterimi yaptı. Bakanlık Mayıs sonuna kadar 70 bin öğrenciyi tiyatro ile buluşturmayı h

Çevreci müfettişler iş başında

Çevre bilincini çocuklara erken yaşta kazandırmak isteyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Temiz Türkiye’m Çevre Çiçekleri Projesi” kapsamında 30 bin öğrenciye tiyatro gösterimi yaptı. Bakanlık Mayıs sonuna kadar 70 bin öğrenciyi tiyatro ile buluşturmayı hedefliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Temiz Türkiye’m Çevre Çiçekleri Projesi” kapsamında ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik Türkiye genelinde düzenlediği “Çevre Çiçekleri Tiyatro” gösterileri devam ediyor. Gösteride tüm çocuklara Türkiye’de bir ilk olan “Çevre Müfettişi” kimlik kartları da dağıtılıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın katılımıyla Nisan ayı başında Üsküdar’da açılışı yapılan “Çevre Çiçekleri Tiyatro” gösterileri, çocukların çevre konusunda eğitimi ile bireyin bilinçlenmesini ve sorumluluk sahibi olmaları amacıyla profesyonel bir oyuncu kadrosu ile sahneleniyor.

Türkiye genelinde Küçükçekmece, Bağcılar, Esenler, Üsküdar, Fatih, Altındağ, Keçiören, Sincan, Şahinbey, Adapazarı, Trabzon, Adıyaman, Uşak ve Bilecik Belediye’si olmak üzere toplam 14 belediyede pilot çalışmalar başladı.

“Temiz Türkiye’m Çevre Çiçekleri Projesi” kapsamında ilkokul çocuklarına yönelik tiyatro gösterilerine devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bugüne kadar 30 bin ilkokul öğrencisine tiyatro gösterisi düzenledi, proje mayıs sonunda 70 bin çocuğa ulaşacak.

Çevreci müfettişler iş başında

Sergilenen tiyatro gösterisi öncesinde bakanlık tarafından “Çevre Müfettişi” kimliklerine kavuşan öğrenciler, gördükleri çevre sorunlarını yetkililere bildirecekler. Çevrenin korunması ve geliştirilmesinde karşılaştıkları sorunları aktarmakla görevli olan çevreci müfettişler sayesinde, çevre sorunlarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Minik müfettişler, ayrıca Bakanlık ve belediyeler tarafından belirlenen hizmetlerden öncelikli olarak yararlanabilecekler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem