Çevik Bir'den itiraf: 28 Şubat’ın sorumlusu...

28 Şubat soruşturmasında önemli gelişme. 28 Şubat Davası'nın tutuklu sanıklarından Çevik Bir , dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayıhakkında suç duyurusunda bulundu. Bir, 28 Şubat'ta yaşananlardan eski komutanı Karadayı'nın sorumlu olduğunu sa

Çevik Bir'den itiraf: 28 Şubat’ın sorumlusu...

28 Şubat soruşturmasında önemli gelişme. 28 Şubat Davası'nın tutuklu sanıklarından Çevik Bir , dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayıhakkında suç duyurusunda bulundu. Bir, 28 Şubat'ta yaşananlardan eski komutanı Karadayı'nın sorumlu olduğunu savundu.

ÇEVİK BİR'DEN KARADAYI'YA SUÇLAMA
 
"28 Şubat'ta yaşananlardan dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı sorumludur" dedi. Suç duyurusunda bulundu.
 
28 Şubat'ta yargı süreci işliyor. Darbe soruşturmasında tutuklu yargılanan dönemin komutanlarından biri de eski Genelkurmay İkinci Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir...
 
"KARADAYI DA YARGILANSIN"
 
Halen Sincan Cezaevinde tutuklu bulunan Bir, "İsmail Hakkı Karadayı da yargılansın" dedi. Avukatı aracılığıyla eski komutanı hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
"GÖREVİMİ EMİR KOMUTA ZİNCİRİ İÇİNDE YAPTIM"
 
Çevik Bir dilekçesinde görevini "Emir komuta zinciri içerisinde yaptığını" belirtti. Genelkurmay İkinci Başkanı olarak o dönemde sadece karargahtan sorumlu olduğunu, diğer Kuvvet Komutanlıklarına emir yetkisinin bulunmadığına dikkat çekti.
 
"KARADAYI'NIN BİLGİSİ OLMADAN HİÇ BİR ŞEY YAPILAMAZ"
 
İsmail Hakkı Karadayı'nın bilgisi olmadan hiç bir şey yapılabilmesinin mümkün olmadığını öne süren Bir, savcılığa verdiği ifadede dönemin Refahyol hükümetini devirmeye çalışmadıklarını savundu.
 
Bir ayrıca, MGK kararları doğrultusunda görevini yaptığını iddia etti; o dönemde yapılan bütün çalışmalardan Karadayı'nın da haberdar olduğunu savundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler