Çevik Bir gözaltında

28 Şubat soruşturması kapsamında İstanbul ve Ankara'da 30 ayrı adreste sabahın erken saatlerinden itibaren arama yapılıyor. Emekli Orgeneral Çevik Bir, emekli Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan ile İdris Koralp gözaltına alındı.Ankara Emniyet Müdürlüğü Terör

Çevik Bir gözaltında

28 Şubat soruşturması kapsamında İstanbul ve Ankara'da 30 ayrı adreste sabahın erken saatlerinden itibaren arama yapılıyor. Emekli Orgeneral Çevik Bir, emekli Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan ile İdris Koralp gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 28 Şubat Soruşturması kapsamında Ankara'da 12 adreste, İstanbul'da da 18 adreste arama yapıldığı belirtildi.

31 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI BULUNUYOR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 28 Şubat Soruşturması kapsamında 31 kişi hakkında arama ve gözaltı kararı bulunduğu bildirildi. Emekli Orgeneral Çevik Bir, emekli Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan'ın ise gözaltına alındığı öğrenildi. Emekli Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuh Mete Yüksel hakkında ise herhangi bir arama ve gözaltı kararının bulunmadığı bildirildi.

Basın mensuplarıyla tanışma toplantısında konuşan HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, 28 Şubat soruşturmasıyla ilgili soruyu cevapladı. Hamsici, 31 kişi hakkında arama ve gözaltı kararı bulunduğunu belirterek, şu an emekli Orgeneral Çevik Bir, emekli Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan ile İdris Koralp'ın gözaltında olduğunu açıkladı.

ÇEVİK BİR GÖZALTINDA

Arama yapılan adresler arasında 28 Şubat döneminin orgenerallerinden 'Batı Çalışma Grubu'nun başında olduğu ifade edilen emekli Orgeneral Çevik Bir'in İstanbul Beşiktaş ve Ankara'daki evinin de olduğu bildirildi. Aramalar sürerken Emekli Orgeneral Çevik Bir gözaltına alınarak ifade için emniyete götürüldü.

FENERBAHÇE ORDUEVİ'NDE HAREKETLİLİK

Ankara merkezli yürütülen 28 Şubat sürecine ilişkin soruşturma kapsamında İstanbul'da aramalar sürüyor. Bu kapsamda Fenerbahçe Orduevi'nde de arama yapıldığı iddia edildi. Orduevindeki hareketlilik ve önünde bekletilen ambulans dikkat çekti.

Öte yandan emekli tümgeneral Erol Özkasnak, Emekli Tuğgeneraller Abdullah Kılıçarslan ve İdris Koralp'in evinde de aramalar yapıldığı ve 3 generalin gözaltına alındığı öğrenildi.

 GEREKÇE: HÜKÜMETE DARBE GİRİŞİMİ

Arama yapılan tüm evler asker kökenli isimlere ait. Aramaların gerekçesi, dönemin Refah-Yol Hükümeti'ne yönelik darbe girişimi iddiası. Operasyonun 'Batı Çalışma Grubu'na yönelik olduğu belirtiliyor.

'28 Şubat'la ilgili suç duyuruları üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği soruşturma başlatmıştı.

Operasyona adını veren 28 Şubat 1997'de MGK toplantısı yapılmış ve bir dizi karar açıklanmıştı. Kararların irtica ile mücadele için alındığı ifade edilmişti.

ÜÇ YIL ÖNCE ÖZ'E İFADE VERMİŞTİ

Eski Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir, 2009 yılında Ergenekon soruşturması kapsamında zamanın savcısı Zekeriya Öz'e ifade vermişti. Savcı Öz, emekli generalin 28 Şubat'la ilgili şüpheli sıfatıyla ifadesini aldığını açıklamıştı. Çevik Bir'in, 1 yıl sonra da 'Devrimci Karargah Örgütü' soruşturmasında mağdur sıfatıyla ifadesi alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler