Cesedini köpeklere yedirdiler!

İstanbul, uluslararası cinayete sahne oldu. Mısırlı işadamı Ramzi Matta'nın cesedi, köpekler tarafından parçalanmış halde bulundu. Tüyler ürperten cinayet ise iddialara göre şöyle gelişti. Mısırlı tahıl tüccarı Mısır asıllı Ukrayna vatandaşı Matta, Alman

Cesedini köpeklere yedirdiler!

İstanbul, uluslararası cinayete sahne oldu. Mısırlı işadamı Ramzi Matta'nın cesedi, köpekler tarafından parçalanmış halde bulundu. Tüyler ürperten cinayet ise iddialara göre şöyle gelişti. Mısırlı tahıl tüccarı Mısır asıllı Ukrayna vatandaşı Matta, Alman Kianosh R.M. ile ortaktı. Suriyeli Samir F., ticari faaliyetlerini Ukrayna'da sürdüren Matta ile 2 gemi tahıl için 14 milyon dolara anlaştı. Para Matta'nın hesabına gönderildi. Ancak tahıl gemilere yüklenmedi. Dolandırıldığını anlayan Samir F., dava açtı. Kianosh R.M.'ye ise "Bu işi temizle" dedi. R.M. ise Matta'yı bir bankadan 5 milyon euro kredi çekme bahanesiyle İstanbul'a getirdi. 2 saat sonra Ramzi Matta'yı Bağcılar'da kiraladığı fabrikaya götürerek Samir F. ile adamlarına teslim etti. Matta, tetikçi Makedon Slovan P. tarafından önce işkenceye uğradı ardından infaz edildi. Matta'nın cesedi Başakşehir Kayabaşı'nda ormanlık bir alana götürülerek aç köpeklerin önüne atıldı. Skandal ise 14 Haziran'da Türkiye'ye ayak basan Matta'nın kaybolması sonucu patlak verdi.

11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Matta'dan haber alamayan ailesi Ukrayna Konsolosluğu'na başvurdu. Polis, Mısırlı işadamının cesedini uzun uğraşlar sonucu 21 Ağustos'ta buldu. Kemikler ve kafatası Adli Tıp'a gönderildi. Olaya karıştıkları saptanan, Samir F.'nin de aralarında bulunduğu 3'ü yabancı 11 kişi gözaltına alındı.

155 AYRI DAVA

Mısırlı işadamını öldüren Slovan P.'nin, Kianosh R.M. tarafından cinayetten 1 gün önce İstanbul'a getirildiği iddia edildi. Alman işadamının, olaydan sonra tetikçiyle Almanya'ya döndüğü saptandı. Bu arada Matta'nın usulsüz kredi kullanımı nedeniyle defalarca gözaltına alındığı, 2 yıl önce Interpol aracılığı ile arandığı tespit edildi. Ramzi Matta hakkında Ukrayna'da süren 155 ayrı dava olduğu belirtildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem