Çernobil mağdurlarına Türkiye'den yardım

 Çernobil nükleer felaketinin 28'inci yıl dönümünde Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) ve Çernobil Mağduru Çocukları Koruma Vakfı ortak anma etkinliği düzenledi.  Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel ve Ukrayna'daki Türk iş dünyası temsilciler

Çernobil mağdurlarına Türkiye'den yardım
 Çernobil nükleer felaketinin 28'inci yıl dönümünde Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) ve Çernobil Mağduru Çocukları Koruma Vakfı ortak anma etkinliği düzenledi. 
 
Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel ve Ukrayna'daki Türk iş dünyası temsilcilerinin katıldığı etkinlikte, Çernobil felaketi nedeniyle mağdur olan 60 çocuğa yemek verildi. Ardından çocuklar Türk işadamlarının organizasyonuyla Kiev şehir turu ve Yunus Parkı gezintisi yaptı. TUİD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burak Pehlivan, 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı kutlamak ve 26 Nisan Çernobil felaketini anmak için, son 3 yılda Çernobil Mağduru Çocukları Korumu Vakfı ile birlikte bu organizasyonu yaptıklarını, bu yıl ise Ukrayna'daki ekonomik ve siyasi sorunlara rağmen her zamankinden kapsamlı bir program düzenlediklerini ifade etti. Pehlivan, şöyle dedi:
 
"Ülkede çocuğundan, yaşlısına, işadamından, işçisine, yabancı yatırımcısına herkesin morale ihtiyacı var. Türk iş dünyasına böyle zor zamanlarda bile bu tip organizasyonlara destekte bulundukları için teşekkür ediyoruz."
 
TUİD Başkanı Cem Murat Aytaç ise, derneğin yaptığı en anlamlı etkinliğin bu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
 
"Derneğimiz var olduğu sürece, koşullar ne olursa olsun bu organizasyona devam edeceğiz. Bu anma programında aynı zamanda 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı da kutluyor olmak bizleri ayrıca memnun etmektedir."
 
Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel ise, ülkedeki derin ekonomik krize rağmen Türk iş dünyasına ve TUİD'e sosyal sorumluluk projelerine yaptıkları katkıyı hiç kesmeden devam ettirdikleri için teşekkür etti. Tezel, Türkiye ve Ukrayna'nın çok iyi dost ve komşu iki ülke olduğunun altını çizerken, bu dostluğun bu gibi faaliyetler ile pekiştiğini hatırlattı. Türkler gibi Ukraynalıların da çocuklara büyük önem verdiği belirten Büyükelçi, "Çocuklar bir toplumun geleceğidir" ifadesinde bulundu. 
 
Daha sonra söz alan Çernobil Mağduru Çocukları Koruma Vakfı Koordinatörü Svetlana Vasilyevna, "Çernobil santralinin 50 kilometre yakınında, Jitormir Bölgesi'nin Narodiçi kasabasında yaşayan çocuklar, nükleer felaketten onlarca yıl geçmiş olmasına rağmen gerek çevre etkileri gerekse yüksek radyasyondan etkilenen anne ve babalarından geçen genlerden dolayı sıkıntı yaşıyorlar" dedi. 
 
Vasilyevna, "Onlarca kişi ve kurumdan yardım talebinde bulunuyoruz ancak çok az bir bölümünden bize dönüş oluyor, Türk işadamları ise bugüne kadar bizim yardım taleplerimizi hiçbir zaman geri çevirmediler. Bu zor günlerde bile yanımızda olduğunuz için size minnettarız" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler