Cepte sürpriz ücret!

Başkaları adına alınmış cep telefonu hatlarını kullananlar için, hatları üzerlerine almaları için tanınan süre 1 Ekim’de doluyor. Hatları kendi adlarına tescil ettirmek isteyen aboneler, GSM şirketlerine başvurduklarında 39 ile 55 lira arasında değişen mi

Cepte sürpriz ücret!

Başkaları adına alınmış cep telefonu hatlarını kullananlar için, hatları üzerlerine almaları için tanınan süre 1 Ekim’de doluyor. Hatları kendi adlarına tescil ettirmek isteyen aboneler, GSM şirketlerine başvurduklarında 39 ile 55 lira arasında değişen miktarlarda devir ücreti sürprizi ile karşılaştı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), kendi adlarına abonelik sözleşmesi olmadan başkaları adına açılmış cep telefonu hatlarını kullananlara, bu hatları üzerlerine almaları için 1 yıllık süre tanımıştı.
Milliyet’in haberine göre, başkalarına ait cep telefonu hatlarını kullananların, 1 Ekim 2013’e kadar ilgili GSM işletmecisine başvurup taahhütname imzalayacağı, kullandıkları hattı herhangi bir ücret ödemeden kendi adlarına kaydettirebileceği bildirilmişti.

YARGI KARARI VAR
Kullanıcıların hatları kendi üzerlerine kaydettirebilmeleri için gerekli vergi ve harç gibi masrafların, GSM işletmecileri tarafından karşılanacağı ifade edilmişti. Süre bitimine günler kala GSM şirketlerine başvuranlar, devir masrafı sürprizi ile karşılaştı. Daha çok anne-baba gibi yakın akrabaları adına olan hattını kendi adına geçirmek isteyen vatandaşlardan 39 ile 55 lira arasında değişen miktarlarda ücret istendi.

Devir ücretlerinin vatandaşlardan alınmasına yargıdan gelen yürütmeyi durdurma kararının neden olduğu ortaya çıktı. Danıştay 13. Dairesi’nin, 9 Mayıs’ta düzenlemeyle ilgili “Kullanıcıların hatları kendi üzerlerine kaydettirebilmeleri için gerekli vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülükler işletmeciler tarafından karşılanır” hükmünün yürütmesini durdurduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler