Cenaze namazını bile kılamadılar !

Onur Fikret Aker 21 yaşındaydı. Şırnak'ta vatani görevini yaparken memleketi Gaziantep'e izne geldi. Eşi Duygu Aker (21), kızı Alminar Aker (1) ve yeğeni Sevgi İnanç (11) ile birlikte alışverişe gitmek için arabaya bindiler. Araba henüz hareket etmemişti

Cenaze namazını bile kılamadılar !

Onur Fikret Aker 21 yaşındaydı. Şırnak'ta vatani görevini yaparken memleketi Gaziantep'e izne geldi. Eşi Duygu Aker (21), kızı Alminar Aker (1) ve yeğeni Sevgi İnanç (11) ile birlikte alışverişe gitmek için arabaya bindiler. Araba henüz hareket etmemişti ki; bomba patladı. Onur, Duygu, Almina ve Sevgi aynı arabanın içinde hayatlarını kaybetti.

9 yıl önce babasını kaybeden Onur Fikret Aker, 4 kardeşten en büyüğüydü. Askere gitmeden önce garsonluk yaparak ailesini geçindiren Onur'un bir kardeşi bedensel, diğer kardeşi zihinsel engelliydi. Ailesinin maddi durumu pek iyi değildi. Teröre kurban verilen dört canın acısıyla sarsılan aile, bir de cenaze günü yaşanan ihmalle yıkıldı.

Gaziantep'te düzenlenen ve Cumhurbaşkanı'ndan Başbakan'a, ana muhalefet liderinden sivil toplum örgütü temsilcilerine üst düzey katılımla gerçekleşen cenaze töreni onlar için çok önemliydi. Akrabalar, eş, dost derken o gün evin önünde cenazeye gitmek için yaklaşık 500 kişi toplandı. Valilik, aile ve yakınları için otobüs gönderileceği sözü vermişti. Fakat sözü verilen otobüsler bir türlü gelmedi. Valiliği aradıklarında ise herkes birbirine yönlendirdi ve sonuç olarak valilik verdiği sözü tutmadı, otobüs göndermedi. Kalabalık kitle araç bulamadığı için cenaze namazının kılınacağı camiye yürüyerek gitti. 

Bu sırada cenaze namazı başlamıştı. Polis tarafından cami avlusuna halkın girmesine izin verilmediği için ailenin ve yakınlarının girişine de izin verilmedi. Tartışma yaşandı. Çok sevdikleri yakınlarının cenaze namazını bile kılamayan aile fertlerinden bazıları avluya alındı ama onların da tabutlara yaklaşmasına izin verilmedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem