Cemaat'e şok suçlama!

Bayazıt Kültür Merkezi’nde düzenlenen gündeme ilişkin değerlendirme toplantısında konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, "Cemaatin içine sızmış bir çete var, ağırlıklı olarak emniyetçilerden, hukukçulardan ve medya mensuplarından oluşmuş. B

Cemaat'e şok suçlama!

Bayazıt Kültür Merkezi’nde düzenlenen gündeme ilişkin değerlendirme toplantısında konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, "Cemaatin içine sızmış bir çete var, ağırlıklı olarak emniyetçilerden, hukukçulardan ve medya mensuplarından oluşmuş. Bunlara finansman desteği sağlayan birileri var. Bize düşen görev, bunları deşifre etmek, cemaate düşen görev ise kendi omuzlarından ateş edilmesini önlemek" diye konuştu.

ERDOĞAN İLK DEVLET BAŞKANI OLUR

30 Mart’ta yapılacak yerel seçimleri hatırlatan Şamil Tayyar, “30 Mart’ta sadece belediye başkanı seçilmeyecek, Türkiye’nin kaderi belirlenecek. Yerel seçimlerden sonra Cumhurbaşkanlığı Seçimi yapılacak. Türkler tarih boyunca ilk defa kendi liderini doğrudan seçecek. Bu seçimi değerli kılan başka bir gelişmenin ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın aday olma ihtimali var. Aday olur mu olmaz mı bilmiyorum. Benim gönlümden geçen mutlaka olmasıdır. Aday olursa halkın desteğiyle kazanır. Başbakanımız seçimi kazandığı zaman Sayın Abdullah Gül son Cumhurbaşkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da ilk devlet başkanı olur" şeklinde konuştu.

GEZİ OLAYLARIYLA BAŞBAKAN'I DEVİRMEK İSTEDİLER

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçiminin hayati olduğunu ifade eden Milletvekili Şamil Tayyar, "Erdoğan’sız bir Türkiye isteyenler cumhurbaşkanlığı seçimine doğru her türlü provokatif eylemi tertipleyeceklerdir. Siyaset satranca benzer. Siyasetin şahı mat edebilir. Şah mat edildiğinde oyun biter. Gezi olayları da Sayın Başbakan Erdoğan’ı devirmeye yönelik bir durumdur. Gezi olaylarında planlanan darbe girişimin kesintiye uğradığını ancak bu olayların Başbakan Erdoğan’ın, cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçinceye kadar devam edecektir.

CEMAATİN İÇİNE SIZAN ÇETE VAR

Neocon çetesini cemaatin içine sızmış, uluslararası istihbarat örgütleriyle bağlantılı olduğunu ifade eden AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, "Cemaat ile Neocon çetesini aynı teraziye, kefeye koyarak tartmak doğru bir yaklaşım değildir. Belki içimizde de var. Kendi özgür iradesiyle hayır yapanlarla ya da cemaatin tabanıyla bizim hiçbir sorunumuz yok ancak o Neocon çetesi, meşruiyet kazanmak ve sürdürdüğü siyasi operasyonu etkili kılmak için cemaatin omzundan iktidar partisine, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne yaylım ateşi yapıyor. O zaman burada cemaate düşen çok önemli görev var. Omzunu oradan çekecek, Neocon çetesiyle arasına mesafe koyacak, onları sahiplenmeyecek ve siyasi operasyon karşısında meşruiyetini milletten alan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yanında yer alacak. Eğer bunu yapmaz ise o zaman Neocon çetesinin arkasında cemaatin olduğu ve siyasi operasyonu, bu darbe girişimini cemaatin yaptığını iddia edenlerin değirmenine su taşımış olursunuz. Buna da izin vermemek gerekir. Cemaat adına söz söyleyenlerin dikkat etmesi gereken şey bu. Cemaatin içine sızmış bir çete var, ağırlıklı olarak emniyetçilerden, hukukçulardan ve medya mensuplarından oluşmuş. Bunlara finansman desteği sağlayan birileri var. Bize düşen görev, bunları deşifre etmek, cemaate düşen görev ise kendi omuzlarından ateş edilmesini önlemek” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler