Cem Uzan'dan Hanefi Avcı'ya...!

Yurtdışına kaçan ve Fransa'da yaşayan işadamı Cem Uzan'ın avukatları, tutuklu emniyet müdürü Hanefi Avcı hakkında "Haliçte Yaşayan Simonlar" isimli kitabında gerçekdışı iddialarda bulunduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. SUÇ DUYURUSUFransa'ya kaçan

Cem Uzan'dan Hanefi Avcı'ya...!

Yurtdışına kaçan ve Fransa'da yaşayan işadamı Cem Uzan'ın avukatları, tutuklu emniyet müdürü Hanefi Avcı hakkında "Haliçte Yaşayan Simonlar" isimli kitabında gerçekdışı iddialarda bulunduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

 

SUÇ DUYURUSU

Fransa'ya kaçan işadamı Cem Uzan, Devrimci Karargah Örgütü davası kapsamında tutuklu bulunan emniyet müdürü Hanefi Avcı hakkında "Haliçte Yaşayan Simonlar" isimli kitabında kendisi hakkında asılsız ve gerçek dışı iddialarda bulunduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Uzan, Avcı'nın "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, yargıyı etkileme, basın yoluyla hakaret ve iftira" suçlarından hakkında dava açılarak cezalandırılmasını istedi.

 

Avukatları aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Cem Uzan'ın şikayet dilekçesinde, Hanefi Avcı'nın Uzan grubu şirketlerine el konularak soruşturmaların başlatıldığı dönemde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı olduğunu, soruşturma kapsamında alınan tüm iletişim dinleme kararlarının da Avcı'nın başkanı olduğu kurumun talebiyle alındığı ifade edildi.

 

"YASAYA AYKIRI DİNLEME YAPILDI"

İletişim dinleme kararlarının, mevzuata aykırı olarak alındığını, yapılan iletişim tespitlerinin hukuka aykırı delil kapsamında bulunduğu belirtilen Uzan'ın şikayet dilekçesinde, Avcı'nın "Haliç'te Yaşayan Simonlar" kitabının 261. sayfasında "Uzanların yapacağı her manevrayı, hileyi önceden haber alıyor ve ilgili kurumları uyarıyorduk" ifadesinin kullanıldığı belirtildi.

 

Ayrıca o dönemde Cem Uzan'ın Bankalar Kanunu'nun bazı maddelerinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurması talebine de Avcı'nın kitabında yer verildiği ifade edilerek kitapta, "durumu haber aldık ve Adalet Bakanlığı ile birlikte mahkeme başkanına haber verdik ve yapılmak istenen hile daha Anayasa Mahkemesine gitmeden önlenmiş oldu" cümlelerinin olduğuna dikkat çekildi.

 

"UZAN SOYADLI KİŞİLERE HASMANE TUTUM GÖSTERDİ"

Dilekçede, "Adeta itiraf niteliğindeki ifade, görev ve yetkisi kapsamında bulunmadığı halde şüphelinin yargı mercileriyle birlikte devletin başkaca kurumlarını da etkilemeye, yönlendirmeye çalıştığını ortaya koymaktadır. Bu husus şüphelinin, müvekkile ve Uzan soyadlı kişilere karşı hasmane tutumunu göstermesi bakımından anlamlıdır"denildi.

 

Dilekçede görev ve yetkisi bulunmadığı halde İstanbul İdare Mahkemesi heyet üyeleriyle neden görüştüğü, bu görüşmede nelerin konuşulduğu, görüşme esnasında yanında olan Adalet Bakanlığı yetkilisinin kim olduğu, sözde hilenin Anayasa Mahkemesi'ne gitmeden önlediğini iddia etmesi nedeniyle; sözde hilenin ne olduğunun da Avcı'ya sorulması talep edildi. Hanefi Avcı'nın yazdığı kitabın "Cem Uzan'ı karalamaya, halkın kin ve husumetine maruz bırakmaya, kamuoyunu yanıltmaya, seçmenler nezdinde küçük düşürmeye yönelik olduğu" ifade edilerek cezalandırılması talep edildi. Dilekçede Avcı'nın "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, yargıyı etkileme, basın yoluyla hakaret ve iftira" suçlarından hakkında dava açılması talep edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem