Cem Garipoğlu'nun gizli kasası bulundu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir müvekkiliyle görüşmek için gelen Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Cem Garipoğlu'nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu’na ait içi mücevher dolu kasa bulduklarını ve bayram sonrası tazminatı ödemedikleri takdir de kas

Cem Garipoğlu'nun gizli kasası bulundu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir müvekkiliyle görüşmek için gelen Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Cem Garipoğlu'nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu’na ait içi mücevher dolu kasa bulduklarını ve bayram sonrası tazminatı ödemedikleri takdir de kasadaki mücevher ve altınları satışa sunacaklarını açıkladı.

3 Mart 2009 da Münevver Karabulut'un cansız bedeni çöp konteyneri içinde parçalanmış halde bulundu. Karabulut’un vücudunda yapılan incelemeler sonucunda başı gövdesinden ayrılmadan önce bıçak darbeleriyle yaralandığı daha sonra öldüğü tespit edildi. Cinayetin bir numaralı zanlısı Cem Garipoğlu, olay sonrasında firari duruma düşmüştü ve yaklaşık altı ay boyunca yakalanamamış, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranmaya başlanmıştı. Soruşturma sürecini TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu da izledi. Komisyona sunulan rapora göre, zanlının yakalanması için polis tarafından 16 ilde 106 adrese operasyon düzenlenmiş ve 17 Eylül 2009 tarihinde, cinayet gününden 197 gün sonra katil zanlısı Cem Garipoğlu İstanbul'da emniyet güçlerine teslim olmuştu. Münevver Karabulut'un ailesi Garipoğlu ailesinden şikayetçi olmuş ve 7 sanık yargılanmıştı.

Cinayeti işlediği iddiasıyla Cem Garipoğlu ve babası Nida Garipoğlu, "suç delillerini yok etmek" iddiasıyla, annesi Makbule Garipoğlu, Cem Garipoğlu'nu sakladığı iddiasıyla, amcası Hayyam Garipoğlu, "suçluyu kayırmak" iddiasıyla yargılandı. Dava sonucunda Cem Garipoglu 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Annesi ve amcasına da 3'er yıl hapis cezası verildi. Babası beraat etti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem