Cem Garipoğlu meğer...

Cem Gariopoğlu’nun evinde cinayet günü bulunan bir miktar parayı tutanaklara geçirmedikleri ve güvenlik kamerası görüntülerini yeterince incelemedikleri iddiasıyla haklarında dava açılan 6 polis memuru olay gününü anlattı.Küçükçekmece 5. Asliye Ceza Mahke

Cem Garipoğlu meğer...

Cem Gariopoğlu’nun evinde cinayet günü bulunan bir miktar parayı tutanaklara geçirmedikleri ve güvenlik kamerası görüntülerini yeterince incelemedikleri iddiasıyla haklarında dava açılan 6 polis memuru olay gününü anlattı.

Küçükçekmece 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada polis memurlarından İhsan Körpınar, Mahmutbey gişelerde başka bir ekiple buluşarak Bahçeşehir’deki villaya gittiklerini belirterek, “Adres jandarma bölgesinde olduğu için jandarma karakoluna uğradık. Buradan bir ekiple olay yerine gittik. Jandarma Komutanı, adresi bilmediğini söyledi. Sonra telefonla bir komutanını arayarak adres tarifini aldıktan sonra cinayetin işlendiği villaya ulaştık. Burada kaybedilen zaman yaklaşık 5-10 dakikadır” dedi.

Para üst katta arama sırasında, polis memurları Ahmet Burak Demirtaş ve Gökmen Karadağ’ın villanın üst katında cinayette kullanılan testere ile kanlı gömleklere rastladıklarını ifade eden Körpınar, kendisi ve Murat Durmaz’ın alt katta arama yaptıklarını, alt katta bir kurusıkı tabanca ele geçirdiklerini söyledi.

Körpınar, ekip amiri Sami Avcı’nın “üst katta bir miktar para bulduğunu ve ev sahibine teslim ettiğini” söylediğini belirterek, parayı görmediğini ve miktarını da bilmediğini kaydetti.

Gri renkli araç

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Körpınar’a ‘Olay yerine gittikleri sırada gri renkli bir otomobil görüp görmediğini’ sordu. Körpınar, görmediğini söylerken, daha sonra ifade veren ekip amiri Sami Avcı gördüğünü söyledi. Avcı, şöyle konuştu:

“Jandarma aracı bizim önümüzdeydi ve siteye girmek isterken ters bir yöne girdi. Bu sırada gri renkli bir araba yanımızdan geçti ama karanlık olduğu için içinde kimlerin olduğunu ve arabanın markasını görmedim. Bu, villaya girmeden 5 dakika öncesiydi. Kapıyı anne Tülay Garipoğlu açtı ve ‘kimi arıyorsunuz?’ diye sordu.

Kan izlerini gördüm

Kapıyı yarım tutuyordu. O aralıktan merdivenlerde kan izlerini gördüm. Savcıyı aradım, o da, ’içeri girin’ talimatı verdi. Önce içeride Cem Garipoğlu’nu aradık. Evde testere ve kanlı gömlekleri bulunca cinayet mahallinin burası olduğunu kesinleştirdik ve ince arama yapmaya başladık evde arama yapan arkadaşlarımızdan Ahmet (Burak Demirbaş), ’Burada para var’ dedi. Paranın kime ait olduğunu sorduk, Tülay Garipoğlu da ’Eşimin’ dedi. Biz de parayı kendisine teslim ettik. İçinde ne kadar para olduğunu bilmiyorum.”

İzleri takip ettik

Avcı, Cem Garipoğlu’nun kaçış güzergahını belirlemek için kan izlerini takip ettiklerinde arka bahçeye gidildiğini belirlediklerini anlatarak, arka bahçeye bakan bir güvenlik kamerası görmesi üzerine arkadaşı Gökmen Karadağ’dan bu kamera kayıtlarını kontrol etmesini istediğini anlattı.

Sanık Karadağ da, sitenin güvenlik görevlisiyle kamera kayıtlarında baktıklarını ancak herhangi bir şeyin görünmediğini, sitenin güvenlik görevlisinin de kendilerine bu güvenlik kamerasının bozuk olduğundan dolayı kayıt yapmadığını söylediğini anlattı. Karadağ, para çantasının da evin giriş katındaki merdiven aralığında korkuluklara dayalı halde bir valizin içinde olduğunu belirterek, paranın miktarını bilmediğini kaydetti.

700 bin euro

Sanık Ahmet Burak Demirbaş ise, paranın bulunduğu valizin fermuarını ilk kendisinin açtığını ve üst taraflarda avroların olduğunu gördüğünü ifade ederek, valizdeki paranın iddia edildiği gibi 700 bin euro olacağını tahmin etmediğini söyledi.

Arama sırasında dışarı çıkıp ekip araçlarından bir kağıt almak istediğini anlatan Demirbaş, bu sırada sitenin girişine geldikten sonra geri dönen gri renkli bir araç görüp şüphelendiğini, polis arkadaşlarına telefon ederek aracın plakasını araştırmalarını istediğini ve aracın Garipoğu şirketine ait olduğunu öğrendiğini belirtti.

"Babamla gitti"

Arama yaptığı sırada evin içinde Cem Garipoğlu’nun 4-5 yaşlarındaki küçük kardeşini gördüğünü belirten Demirbaş, “Ona ’abin nerede?’ diye sorduğumda, ’Abim 5 dakika önce babamla birlikte dışarı çıktı’ diye cevap verdi. Bu durumu hemen ekip şefi Sami Avcı’ya bildirdim” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler