Cem Garipoğlu hakkında yazdıkları şaşırttı

4 yıl önce sevgilisi Münevver Karabulut'un kafasını ve bacaklarını keserep çöp konteynerına atan Cem Garipoğlu, cezasını çektiği cezaevinde kendini asarak hayatına son verdi.Cem Garipoğlu'nun ölümünün ardından birçok haber ve yazı gazete sayfalarında yer

Cem Garipoğlu hakkında yazdıkları şaşırttı

4 yıl önce sevgilisi Münevver Karabulut'un kafasını ve bacaklarını keserep çöp konteynerına atan Cem Garipoğlu, cezasını çektiği cezaevinde kendini asarak hayatına son verdi.

Cem Garipoğlu'nun ölümünün ardından birçok haber ve yazı gazete sayfalarında yer alırken, Taraf'ta bugün yayınlanan bir yazı dikkat çekti.

CEM'E HAKSIZLIK YAPMIŞIZ

Perihan Mağden'in Taraf için kaleme aldığı yazıda "Cem Garipoğlu'na haksızlık etmişiz. İki kurbanın olduğu bir hadiseyle karşı karşıya olduğumuzu anlamamışız" gibi ifadeler kullanıldı.

İŞTE O YAZI

Biz Cem’e haksızlık yapmışız! Avukatının başından beri dediği gibi, ruh sağlığının yerinde olup olmamasını kat’i surette kâle almamışız, demek ki.

CEM'İN VİCDANI VARDI

Cem’in vicdanı vardı. Çünkü Cem’in kalbi vardı. Çünkü böyle bir “suçun” yükünü kaldıramadı. Mahkemede ilk belirdiği andan itibaren “Pişmanım!” dedi. Münevver’in bir teğmenle mesajlaşmasını yakalamıştı. Bebek Starbucks’ta tanıştığı fakir kızı Münevver’in, takma tırnakları vardı. Münevver bakireydi.

Münevver’e 30 kişilik bir doğum günü partisi düzenlemişti. Sabah akşam mesajlaşıyorlardı. Münevver o gün okul çıkışı evine gelmişti. Daha önce de bir kez ona “Sen erkek misin?” demişti. Yine demişti.

AMANSIZ KARARLILIKLA KENDİNİ ÖLDÜRDÜ

Münevver’in ailesi ısrarla istediği için (bunu özellikle belirtiyor) cezaevine giden avukatları, “Kalınca kitap poşeti diye tabir edilen bir poşetin üzerinden 3 defa çamaşır ipini dolamak suretiyle, 2 defa da düğümleyip sıkmak suretiyle bu intiharın vuku bulduğu, ilk izlenimlerin bu yönde olduğu açıkça beyan edildi” avukat Türkçesiyle (yalnızca Hukuk İnsanlarının anladığı özel bir dil) Cem’in nasıl amansız bir kararlılıkla kendini öldürdüğünü tasvir ediyor.

Yüzme bilen birinin kendini denizde boğması kadar zor bir yolla/ yöntemle, kendini öldürmüş bu çocuğun ardından, içimin sızlamasına mani olamıyorum. Gözü karardı, Münevver’i öldürdü. O kadar utandı, suçluluk duydu ki; kendini öldürdü. Cem, burada büyümüş olsaydı daha hazırlıklı yakalanırdı. Demek istediğim, hem bu. Hem de, ona acımayarak haksızlık yapmışım.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem