Çelik'ten çarpıcı açıklamalar

Hüseyin Çelik, Sivas Davası ve 4+4+4 düzenlemesiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Sivas Davası için Türkiye'nin tarihine geçmiş kara bir lekedir. 2 yıl sonra zamanaşımı diye bir problem kalmayacak der

Çelik'ten çarpıcı açıklamalar

Hüseyin Çelik, Sivas Davası ve 4+4+4 düzenlemesiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Sivas Davası için Türkiye'nin tarihine geçmiş kara bir lekedir. 2 yıl sonra zamanaşımı diye bir problem kalmayacak derken, 4+4+4 düzenlemesi için de Komisyon'da çıkan olaylarla ilgili Cumhuriyet tarihinde bir ilktir, adeta bir işgal, bir darbedir şeklinde açıklamalarda bulundu. İşte Çelik'in açıklamaları:

Biz yargı reformu yapıyoruz. Türkiye'de 2-3 yıl içinde zamanaşımı gibi bir problem kalmayacak. Yaptığımız düzenleme ile zamanaşımı süreleri 45 yıla çıkarılmıştır. 2 yıl sonra zamanaşımı diye bir problem kalmayacak. Sivas davası meselesi Türkiye'nin tarihine geçmiş kara bir lekedir. Alevi vatandaşlarımız bu ülkenin asli unsurudur. Onlar bizim müslüman kardeşlerimizdir. Aleviliğin tarihinde haksızlığa başkaldırı vardır. Bu hepimiz için sunni için Alevi için bir örnek olmalıdır. Mahkemelerden çıkan kararları beğenmek zorunda değiliz, onları eleştirebiliriz.

Başta Vahit Kaynar olmak üzere kırmızı bültenle aranan kişilerle ilgili meselenin çok basit olmadığı bilinmeledir. Avrupa ülkelerinde bulunan zanlıların Türkiye'ye iadesi konusunda çok büyük sıkıntılar var bunu herkes biliyor. Sanki AK Parti bu meselede üzerine düşenleri yapmıyormuş gibi aktarmak gerçekten büyük bir haksızlıktır.

4+4+4 KAVGASI

CHP, AK Parti milletvekillerini kaba kuvvet kullanmakla itham ediyor. Şunlar bilinmelidir. İçtüzük İktidarla, muhalefetin birlikte çalıştığı bir hususdur. Konuşma süresi şunlar için şu kadar mı dendi. Böyle bir şey yok. İlk defa Cumhuriyet tarihinde 150 milletvekili Başkanlık Kürsüsünü işgal etti. Adeta bir darbe yapıldı Meclis'te. Zorbalık ve kaba kuvvet kullanıldı. Beyin enerjisini tüketenler, gövdelerini ortaya koydular. Sayın Kılıçdaroğlu bizler tarafından yapıldığını söylüyor ama bunu yapan kendileridir. Günlerce gelip kürsüyü işgal edeceksiniz, medeni olarak katkı sağlayamadığınız her şey için gelip işgal edeceksiniz. Komisyon'dan kanun teklifinin geçmemesi için yoğun çaba harcadılar. Siz bunları yaparken AKP'li vekillerin sizleri izlemesini mi bekliyorsunuz? Afedersiniz ama CHP'lilerin bu durumuna 'hem kel hem de fodul' denir. AK Parti milletvekilleri Komisyon'a gidip oranın çalışması için katkı da bulunmuşlardır. Kendileri yaptıkları halde 'AK Parti bizi itti kaktı' diyorlar. Ordada her şeyi engellemeye çalışanlar CHP'lilerdir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler