Çekilme sürecinde asker ne yapacak?

 PKK'nın çekilme sürecinde, askerin nasıl bir tutum izleyeceği yazılı talimatla belirlenecek. Askeri çevreler de, sözlü emirle hareket edilmesinin ileride sorun yaratabileceğini belirtiyor. Çözüm sürecinin en çok tartışılan konularından biri PKK'nın sınır

Çekilme sürecinde asker ne yapacak?

 

PKK'nın çekilme sürecinde, askerin nasıl bir tutum izleyeceği yazılı talimatla belirlenecek.
 
Askeri çevreler de, sözlü emirle hareket edilmesinin ileride sorun yaratabileceğini belirtiyor.
 
Çözüm sürecinin en çok tartışılan konularından biri PKK'nın sınırdışına nasıl çekileceği ve çekilme sırasında askerin nasıl davranacağı. Çekilme sürecinde askerin nasıl bir tutum izleyeceğinin yazılı talimatla belirleneceği ağırlık kazanıyor.
 
ASKERLER KUŞKULU YAKLAŞIYOR
 
Askeri çevreler, sözlü emirle hareket edilmesinin ileride sorun yaratabileceğini söylüyor ve 28 Şubat soruşturmasını örnek gösteriyor.
 
Hükümet, sürecin askeri ve sivil bürokrasiye uygun olması için harekete geçti. Düzenlemenin şekli kesinleşmemekle birlikte, yazılı talimat ihtimali üzerinde duruluyor. Çekilme sürecinin yaz sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.
 
Kulislere yansıyan bilgiler, PKK'nın en fazla önem verdiği ve kritik eylemlerde kullandığı grupların çekilmeye başladığı yönünde.
 
"ASIL HEDEF SİLAH BIRAKMA"
 
Türkiye içindeki örgüt üyelerinin silahlarını bırakıp gitmesi sürecin küçük bir parçası olarak görülüyor. Ana hedef, Kandil'dekiler de dahil olmak üzere yaklaşık 5 bin örgüt üyesinin silah bırakması.
 
Formül olarak, örgütün silah ve cephanelerini yeniden kullanamayacağı biçimde, yabancı bir ülke veya oluşuma teslim etmesi seçeneği düşünülüyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem