Çek hapsi kalkıyor!

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Çek Kanunu'nun yarattığı tabloyu, "Bin arkadaşımız hapishanelerde. 110 bin dosya var. 50 bin Yargıtay'da çok önemli bir kesim. Toplumun önemli bir sorunu haline geldi" diyerek anlattı.Konu bir çok kez gündeme geldi ama yen

Çek hapsi kalkıyor!

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Çek Kanunu'nun yarattığı tabloyu, "Bin arkadaşımız hapishanelerde. 110 bin dosya var. 50 bin Yargıtay'da çok önemli bir kesim. Toplumun önemli bir sorunu haline geldi" diyerek anlattı.

Konu bir çok kez gündeme geldi ama yeni yılda çek mağdurları için yeni bir adım atılması bekleniyor. Mevcut durumda karşılıksız çek tutarına göre adli para cezasını ödemeyenler hapse giriyor. Bu durumu Palandöken şöyle anlattı:

"Çekte hapis kalkacak. Hükümet kanadının da siyasi partilerin de bu konuda çalışmaları devam ediyor. Herhalde sonuna gelindi. 2003 yılında çıkan yasada, yani 10 bin borcunuz var günlük 100 liradan 100 gün içerde yatmanızı gerektirecek; bu sorun içerde 100 gün yatma ile de bitmeyecek; borcunuz halen devam edecek şeklindeydi."

Palandöken ekonomik suça, ekonomik ceza verilmesi gerektiğini belirterek, üzerinde çalışılan düzenleme ile hapis cezasının kaldırılmasını, onun yerine çek yasağı gelmesinin öngörüldüğünü söyledi. Palandöken, "Cezası olacak ama ekonomik suça ekonomik ceza olacak. Yani çek kullanamayacak. Çek yasağının koyulması en makulu: 2-3-5 yıl" diye konuştu.

Palandöken, peki bu değişiklik, "hapis kalktı önümüz açıldı diye dolandırıcılığı artırmaz mı?" sorusuna ise "Bu büyük bir kesim olmaz. Bu nedenle değişiklikten yararlanacak gerçek mağdurlara bakmak lazım" yanıtı verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem