Çaykur ve orman işçisine bayram müjdesi

Hükümet ile işçi konfederasyonları arasında bir süre önce imzalanan toplu sözleşme anlaşması eklenen hükümle Çaykur ve Orman Genel Müdürlüğünde çalışanları da kapsayacak.Sendika yetki konusu itilaflı olduğu için bir süredir zam alamayan yaklaşık 30 bin iş

Çaykur ve orman işçisine bayram müjdesi

Hükümet ile işçi konfederasyonları arasında bir süre önce imzalanan toplu sözleşme anlaşması eklenen hükümle Çaykur ve Orman Genel Müdürlüğünde çalışanları da kapsayacak.

Sendika yetki konusu itilaflı olduğu için bir süredir zam alamayan yaklaşık 30 bin işçiye şimdiye kadar oluşan farkları bayramdan önce ödenecek.

Hak-İş Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Şahin, yaptığı açıklamada, Çaykur, Orman Genel Müdürlüğü ve TİGEM'de bir süreden beri sendika yetki itilafının bulunduğunu anımsatarak, bu kurumlarda çalışan yaklaşık 30 bin kişinin söz konusu nedenden dolayı toplu sözleşme anlaşmasına katılamadığını ve haliyle zam alamadığını söyledi.

Yaklaşık 30 bin çalışanın söz konusu mağduriyetini gidermek için Hak-İş'e bağlı Öz Gıda İş ve Öz Orman İş'in uğraş verdiğini ifade eden Şahin, Temmuz ayında Hükümet ile işçi konfederasyonları arasında imzalan toplu iş sözleşmesine söz konusu işçilerinde yararlanması için ek bir hüküm eklettiklerini bildirdi.

Hüküm sayesinde Çaykur, Orman Genel Müdürlüğü ve TİGEM'de çalışanların da toplu sözleşmeden oluşan ücret kazanımlarından yararlanacağını belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 30 bin çalışan toplu sözleşme imzalanamadığı için şimdiye kadar ödenmeyen farklarını alabilecekler. Bu farklar bayramdan önce ödenecek. Bu mağduriyetin giderilmesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek büyük paya sahip. İşçilerimiz adına onlara teşekkür ediyoruz. Çaykur'da çalışanların 4 yıllık fark paralarının ödenmesi mutluluk verici. Kadrolu bir işçiye bu sayede 3 bin-3 bin 500 lira ödeme yapılacak."

Şahin, işçilere sağlanan bu imkana Tek Gıda İş'in karşı çıktığını ileri sürerek, Tek Gıda İş'in bu tutumla kendi grev kararına ilgisiz kalan Çaykur çalışanlarını cezalandırmaya çalıştığını iddia etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler