ÇAYKUR, 510 bin tona ulaştı

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, kurumlarının çay alımlarında 510 bin tona ulaştığını söyledi.Sütlüoğlu, üçüncü sürgün yaş çay alımlarının tüm hızıyla devam ettiğini ifade ederek, "Bu sürgünde de günlük 7 bin tonlar seviyesinde çay alıyoruz. Üçüncü sü

ÇAYKUR, 510 bin tona ulaştı

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, kurumlarının çay alımlarında 510 bin tona ulaştığını söyledi.

Sütlüoğlu, üçüncü sürgün yaş çay alımlarının tüm hızıyla devam ettiğini ifade ederek, "Bu sürgünde de günlük 7 bin tonlar seviyesinde çay alıyoruz. Üçüncü sürgünde 50 bin tona yakın çay aldık. Diğer sürgünlerde aldığımız çayla birlikte kurum olarak 510 bin ton yaş çay alımı yaptık. Sürgün sonunda 600 bin tonun üzerinde çay alımıyla kampanyayı tamamlamak istiyoruz" dedi.

Kurumun gelecekte uygulamaya koymayı hedeflediği bazı projeler hakkında da bilgiler veren Sütlüoğlu, "Üreticinin çayını sattığı alan olan alımyerleri konusunda bazı düzenlemelere gideceğiz. 

Çayda randevulu sisteme geçtiğimizde üreticimiz topladığı çayı kendisine bildirilen saatler aralığında alımyerlerine getirerek satacak. Burada alınan çaylar alımyerlerine hiç dökülmeden kamyonlara yüklenerek hızlı bir şekilde fabrikalarımıza ulaştırılacak.

Bu uygulamayla çayı hızlı ve taze bir şekilde işlemeyi ve daha kaliteli çay üretmeyi hedefliyoruz. Fabrikalarımızda kameralı sistem uygulaması da getiriyoruz. Bu uygulamayı pilot olarak Ulucami ve Cumhuriyet fabrikalarımızda uyguluyoruz.

Fabrikaların kıvırma, soldurma, tasnif, fırın gibi birçok çay işlenen alanına yerleştirdiğimiz kameralar sayesinde aksaklıkları kurum binamızdan görme imkanımız oluyor. İlerleyen zamanlarda alımyerlerine de kameralı sistem getirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem