Çay demlerken ormanı yaktı !

 Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesi ile Aydıncık ilçesi arasındaki alanda bir vatandaşın çay demlemek için yaktığı ateşin ormana sıçraması sonucu yangın çıktı.50 hektarlık ormanlık alanın kül olduğu yangının yerleşim yerine sıçraması sonuc

Çay demlerken ormanı yaktı !

 

Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesi ile Aydıncık ilçesi arasındaki alanda bir vatandaşın çay demlemek için yaktığı ateşin ormana sıçraması sonucu yangın çıktı.

50 hektarlık ormanlık alanın kül olduğu yangının yerleşim yerine sıçraması sonucu 2 sera ile kullanılmayan bir ev ve ahır zarar gördü. Yangının çıkmasına neden olan şahıs ise gözaltına alındı.

Mersin Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Gülnar’a bağlı Büyükeceli beldesi ile Aydıncık ilçesi arasındaki Sipahili köyü civarında bir vatandaşın çay demlemek için yaktığı ateşin sıçraması sonucu orman yangını nın çıktığını belirtti. Yangının şiddetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdüğünü anlatan Acer, 50 hektarın üzerinde bir alanda etkili olan yangına 4 helikopter, 1 uçak 25 arazöz, 7 su tankı ve 150 orman işçisiyle müdahale ifade etti. 

Yangında 2 sera ile 1 kullanılmayan ev ve ahırın zarar gördüğünü söyleyen Acer, yangının bir vatandaşın çay demlemek için yaktığı ateşin sıçramasıyla çıktığını öğrendiklerini belirtti. Acer, şahsın gözaltına alındığını ifade etti.

İhmal ve dikkatsizliğin büyük bir faciaya yol açtığını aktaran Acer şöyle devam etti: “Büyük bir felaket yaşanıyor. Bütün önceliğimizi vatandaşın can ve mal güvenliğine veriyoruz. Bütün ekiplerimizle birlikte yangını durdurmaya çalışıyoruz. Rüzgarın olması bizi ciddi sıkıntıya sokuyor. Vatandaşın can ve mal güvenliğine sıkıntı gelmeden en kısa zamanda yangını kontrol altına alacağımızı düşünüyoruz.”

Öte yandan yangının hatlara zarar vermesi nedeniyle Anamur ve Bozyazı ilçelerine elektrik verilemediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem